Lietuvos U-17 rinktinė įveikė Kinijos atstovus (komentarai)

Lietuvos jaunių U-17 rinktinė (gimę 1998 m. ir jaunesni žaidėjai) nudžiugino sirgalius pirmąja pergale Minske vykstančiame „Development Cup" turnyre. Kovoje dėl 10-12 vietų buvo nugalėti kinai rezultatu 2:0.

Deivio Kančelskio auklėtiniai aktyviai žaidė didelėmis pajėgomis puolime ir ėmė diktuoti savo žaidimo sąlygas, versdami kinus plušėti gynyboje. Jau 10 minutę Ernestas Stočkūnas galėjo pelnyti pirmą įvartį, tačiau kamuolys skriejo aukščiau skersinio.

Pirmajame kėlinyje nemaža dalis atakų vystyta dešiniuoju kraštu ir trūko tik finalinio perdavimo fazės. Artėjant pertraukai 31 minutę Vilius Giedraitis išvedė mūsiškius į priekį. Deja, po minutės sekusioje lietuvių atakoje pritrūko tikslumo.

Kinai po pertraukos žaidė budriau gynyboje, o mūsiškiai perorientavo žaidimą kairiuoju aikštės kraštu. Būtent jame uždirbtas baudos smūgis lėmė rezultato kaitą 56 minutę - Simonas Jurgilas besileidžiantį kamuolį nukreipė į varžovų vartus.

Susitikimo pabaigoje padaugėjo šiurkštaus žaidimo elementų, vis daugiau mūsiškių atakų nutrūko fiksavus nuošales. Atsipalaidavę lietuvių puolėjai pademonstravo daugiau improvizacijos aikštės viduryje, kurią kinams sunkiai pavyko užgniaužti.

Įvartį pelnęs V. Giedraitis liko patenkintas pasiekta pergale. „Šiandieniai varžovai galbūt mažiau mus spaudė, žaidė atsitraukdami. Mes tuo ir pasinaudojom, stengėmes išnaudoti kraštinius saugus ir susikūrėme progų. Žinoma, galėjome primušti ir daugiau, bet pergalei užteko ir dviejų įvarčių. Žaidėme prieš jaunesnius varžovus, atrodėme žymiai pranašesni ir fiziškai galingesni" - LFF.lt svetainei teigė rinktinės puolėjas.

„Kinus pranokome fizine jėga, laimėjome daug mikrodvikovų, juos presingavome. Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome kamuolį, padarėme nemažai aštrių perdavimų iš kraštų, susikūrėme neblogų progų ir džiugu, kad jas pavyko paversti įvarčiais. Ši pergalė suteikė pasitikėjimo savo jėgomis ir sekmadienį kovosime tik dėl pergalės" - sirgaliams pažadėjo Edvinas Kloniūnas.

Sausio 25 d., 11 valandą Lietuva sužais paskutines turnyro rungtynes su Irano rinktine. Pastaroji rytoj sužais su Kinija.

Kinija U-17 - Lietuva U-17 0:2 (0:1)

Minsko futbolo maniežas

Įvarčiai: 31 min. Vilius Giedraitis, 51 min. Simonas Jurgilas (Lietuva U-17)

Lietuva U-17: Titas Krapikas, Simonas Jurgilas, (63 min. Domas Levišauskas), Rokas Lekiatas, Oskaras Lukošiūnas (41 min. Nikita Peretiatko), Vilius Giedraitis, Aidas Gurskis, Edvinas Kloniūnas (67 min. Artūras Tkačius), Ernestas Stočkūnas (65 min. Jokūbas Budrys), Lukas Vaičiūnas, Julius Momkus (52 min. Paulius Lotužys), Vaidas Kavaliauskas. Atsarginis: Milvydas Tupikas.