Lietuvos U-21 rinktinei vadovaus strategas iš Danijos

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų, U-21) rinktinės vyriausiuoju treneriu pirmą kartą paskirtas specialistas iš užsienio – danas Caritas Falchas. Jo kandidatūrą ketvirtadienį patvirtino LFF Vykdomasis komitetas (LFF VK).

Į U-21 rinktinės trenerio postą kandidatavo beveik 40 specialistų iš užsienio ir Lietuvos. LFF trenerių taryba bei techninis skyrius iš jų atrinko 3 kandidatus. Jie buvo kviečiami į susitikimą su darbo grupe, kuri įvertinusi kandidatų prisistatymus, pateikė LFF Vykdomajam komitetui C. Falcho kandidatūrą kaip tinkamiausią.

Pristatydamas kandidatą LFF VK nariams LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas pažymėjo, jog treneris iš Danijos ir pateikė savo viziją bei planus, kurie susiję ne vien su U-21 rinktine, tačiau ir su kitomis jaunių rinktinėmis, akademijų projektais ir kitais aspektais jaunųjų talentų ugdymo srityje. 

Pats C. Falchas, kuris Lietuvoje lankosi ne pirmą kartą, išsamiai pristatė savo viziją, strategiją, tikslus bei motyvaciją. Po LFF VK narių balsavimo C. Falcho kandidatūra buvo patvirtinta. 

40 metų C. Falchas jis dirbo „Hidovre“ ir „Nordsjaelland“ klubuose jaunimo treneriu, taip pat analitiku ir skautu, Danijos futbolo asociacijos talentų vystymo programos vadovu, „HB Koge“ klubo jaunimo treneriu, buvo „Bronshoj BK“ komandos vyriausiuoju treneriu, o paskutiniais metais vadovavo talentų vystymui „Helsingor“ klube.

Lietuvos U-21 rinktinė (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) 2019 m. Europos čempionato atrankos grupėje rungtyniaus kartu su Danija, Lenkija, Suomija, Gruzija ir Farerų Salomis. Pasiruošimą turnyrui rinktinė numato pradėti kovo pabaigoje

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...