"Ligue 1": M. Balotelli įvartis parklupdė "Bordeaux", "Lyon" palaužė "Marseille" (VIDEO)

Sužaisti du iš trijų paskutiniųjų 18-ojo turo susitikimų Prancūzijos čempionate.

Pirmajame po sunkios kovos tris taškus prieš "Angers" iškovojo penktąją vietą užimantys "Nantes" futbolininkai. Juos į pergalę namuose atvedė Emiliano Sala realizuotas 11 metrų baudinys.

Argentinietis pasižymėjo 24-ąją minutę ir nuo to laiko aikštės šeimininkai dėjo visas pastangas, jog savo pranašumą išsaugotų. Ši užduotis pasidarė itin sudėtinga po to, kai antrojo kėlinio viduryje iš aikštės buvo pašalintas Yacine'as Bammou, tačiau ji galiausiai buvo įgyvendinta.

Kiek vėliau atsigaunantis "Nice" savų sirgalių akivaizdoje priėmė visišką krachą išgyvenantį "Bordeaux". Čia rezultatas buvo identiškas, tačiau šeimininkai sau puikiai pažįstamoje aikštėje dominavo.

Nors įspūdingo rezultato užfiksuoti nepavyko, vienintelio tikslaus Mario Balotelli smūgio pergalei pakako. Italas po tikslaus Pierre'o-Lees Melou perdavimo pasižymėjo 36-ąją minutę.

Įdomu, kad iškovoję pergalę šiandien "Nice" futbolininkai pakilo jau į šeštąją vietą. Katastrofiškai pradėję sezoną "Ligue 1" bronzos medalininkai vienu metu netgi buvo atsidūrę iškritimo zonoje.


Galiausiai vėlai vakare vyko centrinė turo akistata tarp "Lyon" bei "Marseille". Šie klubai iki šio savaitgalio turėjo po lygiai taškų. Kaip paaiškėjo per 90 minučių, lemiamą įtaką turėjo namų sienos.

Stadione susirinkusius sirgalius jau šeštąją minutę iš vietų pakėlė puikiai baudos smūgį su vartininko Steve'o Mandanda pagalba realizavęs Nabilis Fekiras. Jo įvartis nustatė toną visoms rungtynėms.

Svečiai iš uostamiesčio visų jų metu kamuolį kontroliavo ilgiau, nors atakas kūrė abi komandos. Visgi, "Marseille" savo progomis nepasinaudojo ir šeimininkai juos už tai dar kartą nubaudė antrojo kėlinio pradžioje.

Tuomet įmušė Mariano Diazas ir dviejų įvarčių persvarą susikrovę "Lyon" futbolininkai sugebėjo ją išsaugoti nepaisant rimtų oponentų mėginimų grįžti į žaidimą.

Dabar Bruno Genesio auklėtiniai nuo "Marseille" atitrūko trimis taškais, kuomet nuo "Monaco" atsilieka tik įvarčių santykiu, o nuo lyderio "Paris Saint-Germain" - devyniais taškais.

Rezultatai:

"Nantes" 1 - 0 "Angers"
[1-0] 24' Emiliano Sala (iš 11 metrų baudinio)
65' Yacine Bammou ("Nantes") pašalintas iš aikštės

"Nice" 1 - 0 "Bordeaux"
[1-0] 36' Mario Balotelli

"Lyon" 2 - 0 "Marseille"
[1-0] 6' Nabil Fekir
[2-0] 51' Mariano Diaz

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x6btp97" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...