"Liverpool" po 11 m. baudinių serijos triumfavo UEFA Supertaurėje

Trečiadienį vakare Stambule įvyko 2019 metų UEFA Supertaurės dvikova, kurioje kaip ir kasmet susigrūmė Čempionų ir Europos lygos nugalėtojai.

Į kovą stojo du Anglijos klubai – "Liverpool" ir Londono "Chelsea". Po atkaklios ir 11 metrų baudinių serijos pareikalavusios kovos triumfavo Jurgeno Kloppo auklėtiniai.

Itin intriguojančios rungtynės prasidėjo aktyviu abiejų komandų žaidimu. "Liverpool" pirmajame kėlinyje turėjo daugiau problemų nei jų varžovai, o tai atsispindėjo ir švieslentėje.

"Chelsea" po ne vieno pavojingo išpuolio 36-ąją minutę galiausiai nuginklavo Adrianą – puikiai įkertantį Olivier Giroud suradęs Christianas Pulisicas išvedė prancūzą prieš vartininką, o šis iš gana aštraus kampo tiksliai pasiuntė kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje J. Kloppas nusprendė daugiau nebetaupyti žaidėjų jėgų ir vietoj Alexo Oxlade'o-Chamberlaino į kovą metė Roberto Firmino.

Šis sprendimas davė vaisių jau pačioje kėlinio pradžioje – 48-ąją minutę po brazilo perdavimo rezultatą išlygino Sadio Mane.

Vėliau antrasis kėlinys klostėsi gana apylygiai – abiejų komandų vartininkams teko nemažai padirbėti, tačiau daugiau įvarčių nebekrito ir Stambule buvo skelbiamas pratęsimas.

Jame žiūrovai nuobodaus žaidimo neišvydo – jau 95-ąją minutę tas pats S. Mane po dar vieno R. Firmino perdavimo galingu smūgiu pirmą kartą šiame susitikime išvedė "Liverpool" į priekį.

Visgi sekmadienį žaidę bei poilsio mažiau gavę "Chelsea" futbolininkai rankų nenuleido ir po šešių minučių atstatė lygybę. Rungtynėms teisėjavusi arbitrė iš Prancūzijos skyrė 11 m. baudinį į "Liverpool" vartus, kurį šaltakraujiškai realizavo saugas Jorginho.

Pratęsimo laikui ištiksėjus, o rezultatui vis dar esant lygiam, Stambule buvo paskelbta 11 metrų baudinių serija. Ji buvo itin nemaloni vartininkams – pirmieji devyni smūgiai buvo tikslūs, o mušti penktojo "Chelsea" komandai stojęs Tammy Abrahamas tai padarė netiksliai ir leido "Liverpool" pasiekti pergalę.

"Liverpool" klubas UEFA Supertaurės trofėjų iškovojo ketvirtą kartą savo klubo istorijoje. Savo ruožtu "Chelsea" šiame turnyre patyrė trečią pralaimėjimą per paskutinius septynerius metus. 

Rezultatas:

"Liverpool" 2 - 2 "Chelsea"
(11 m. baudinių serija: 5-4)
36' [0 - 1] O. Giroud
48' [1 - 1] S. Mane
95' [2 - 1] S. Mane
101' [2 - 2] Jorginho (11 m. baudinys)


Startinės sudėtys:

"Liverpool": Adrián; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Milner; Oxlade-Chamberlain, Salah, Mané.

Suolas: Lonergan, Kelleher, Wijnaldum, Firmino, Lallana, Shaqiri, Brewster, Origi, Hoever, Alexander-Arnold, Elliott.

"Chelsea": Kepa; Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson; Kovacic, Jorginho, Kanté; Pedro, Pulisic, Giroud.

Suolas: Caballero, Rudiger, Alonso, Zappacosta, Tomori, Mount, Kennedy, Gilmour, Barkley, Batshuayi, Abraham, Willian.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...