"Liverpool" po 14 metų pertraukos triumfavo Čempionų lygoje

Šeštadienį UEFA Čempionų lygos finalo rungtynėmis finišavo 2018-19 metų sezonas. Ispanijos sostinėje dėl svarbiausio klubinio trofėjaus susigrūmė dvi Anglijos komandos – "Liverpool" su Londono "Tottenham".

Pačioje rungtynių pradžioje varžovų dovanėlės sulaukęs "Liverpool" klubas nutraukė titulų sausrą ir po 14 metų pertraukos triumfavo Čempionų lygos turnyre. "Raudonieji" savo pranašumą įrodė rezultatu 2:0.

Daug intrigos žadėjęs finalas "Tottenham" komandai prasidėjo tiesiog košmariškai – jau 25 sekundę Sadio Mane baudos aikštelėje pataikė į Moussa Sissoko ranką ir į Hugo Lloriso vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys.

Tai buvo pirmoji "Liverpool" ataka prie varžovų vartų. Mohamedas Salah prisiėmę atsakomybę ir stojo realizuoti 11 metrų baudinį – jos smūgis buvo tikslus ir "raudonieji įgijo pranašumą.

Po skaudos smūgio "Tottenham" nepasimetė ir bandė perimti kamuolio kontrolę. Rungtynės po įvarčio klostėsi gana ramiai – abi komandos aukšto tempo neprimetė ir pavojingų epizodų pernelyg sukurta nebuvo.

Kiek vėliau "Spurs" aktyvino savo žaidimą varžovų aikštės pusėje, tačiau Alissonui per pirmas 45 minutes didelių pastangų įdėti nereikėjo.

Antrasis kėlinys toliau klostėsi pagal "Liverpool" planą – Mauricio Pochettino auklėtiniai ilgiau laiko kontroliavo kamuolį, tačiau realios grėsmės jie nesukėlė.

Pirmoji kiek rimtesnė progą po 11 metrų baudinio buvo sukurta viso labo 69-ąją minutę, kai po puikaus Sadio Mane reido kamuolį gavęs Jamesas Milneris smūgiavo visai šalia H. Lloriso vartų.

80-ąją minutę pirmą kartą rimčiau paplušėti Alissoną privertė Heungas-minas Sonas ir Lucas Moura, tačiau brazilas užtikrintai susitvarkė su pavojumi.

Po keturių minučių dar vieną pavojingą smūgį, kai teisėjas skyrė pražangą prieš Danny Rose'ą, atliko Christianas Eriksenas, tačiau ir su dano išbandymu brazilas susitvarkė idealiai.

"Tottenham" viltys galutinai palaidotos buvo 87-ąją minuę, kai po kampinio kamuolį gavęs Divockas Origi, aikštėje pasirodęs antrajame kėlinyje, nuginklavo H. Llorisą ir užtvirtino "raudonųjų" pergalę.

"Liverpool" komandai tai buvo pirmas trofėjus nuo 2012 metų. UEFA Čempionų lygoje jie triumfuoja pirmą kartą nuo 2005 metų, nors prieš tai 2007 ir 2018 metais taip pat žaidė finaluose.

Liverpulio komanda pagal iškovotus Čempionų lygos trofėjus priartėjo prie "Milan" – jų istorijos knygoje dabar bus įrašyti šeši triumfai prestižiniame turnyre.

Rezultatas:

"Tottenham" 0 - 2 "Liverpool"
2' [0 - 1] M. Salah (11 m. baudinys)
87' [0 - 2] D. Origi


Startinės sudėtys:

"Tottenham": Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Winks, Sissoko, Eriksen, Alli; Son, Kane.

Suolas: Gazzaniga, Vorm, Sanchez, Foyth, Davies, Aurier, Dier, Walker-Peters, Wanyama, Lucas, Lamela, Llorente.

"Liverpool": Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Mané, Firmino.

Suolas: Mignolet, Kelleher, Lovren, Gomez, Moreno, Milner, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Origi, Brewster, Sturridge.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...