"Liverpool" sumindė gynyboje vaikiškai klydusį "Arsenal"

19 val. 30 min. Anglijos "Premier" lygoje įvyko šeštosios 20-ojo turo rungtynės.

"Anfield" stadione "Liverpool" dominavimą bandė nutraukti Londono "Arsenal" futbolininkai, tačiau Unai Emery buvo priverstas susitaikyti su didžiausia nesėkme vadovaujant "kanonieriams". Po praleisto įvarčio atsitiesę "raudonieji" šventė triuškinančią pergalę rezultatu 5:1.

Svečiams iš Šiaurės Londono rungtynės prasidėjo puikiai. Nepaisant to, kad "Liverpool" nuo pat pradžių buvo įjungęs aukštą spaudimą, "Arsenal" surado būdų, kaip nubausti varžovus gynyboje.

11-ąją minutę Alexas Iwobi puikiai atitrūko nuo varžovų, atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę, o ten įkirtęs ir be priežiūros likęs Ainsley Maitlandas-Nilesas tiksliu smūgiu netikėtai išvedė "Arsenal" į priekį.

Visgi "Arsenal" su savo įvarčiu stipriai įsiutino "Liverpool" komandą, kuri per likusį rungtynių laiką varžovams nebuvo gailestinga.

Jau 14-ąją minutę Roberto Firmino atstatė lygybę, o dar po dviejų minučių tas pats brazilas ant žemės paguldė du "Arsenal" centro gynėjus ir nuostabų reidą užbaigė tiksliu spyriu į Berndo Leno vartus.

Ties tuo "Arsenal" košmaras nesibaigė – 32-ąją minutę po gero Mohamedo Salah perdavimo trečią įvartį šeimininkams įmušė Sadio Mane. Lyg to nebūtų negana, pačioje kėlinioje pabaigoje kvailą pražangą baudos aikštelėje užsidirbo Sokratis.

Prie 11 metrų žymos stojęs Mohamedas Salah smūgiavo tiksliai ir sukrovė "Liverpool" komandai trijų įvarčių pranašumą.

Antrajame kėlinyje "Anfield" stadionas tokios įvarčių fiestos nebeišvydo, tačiau "Arsenal" antroje mačo dalyje gyvėbės ženklų jau neberodė. Paskutinę vinį 65-ąją minutę į svečių karstą įkalė R. Firmino, pasižymėjęs nuo 11 metrų žymos ir vakarą užbaigęs "hat-tricku".

"Liverpool" pasinaudojo "Tottenham" ekipos nesėkme ir prieš antrąją poziciją jau įgijo 9 taškų pranašumą. "Arsenal" lieka penktoje vietoje.

Rezultatas:

"Liverpool" 5 - 1 "Arsenal"
11' [0 - 1] A. Maitland-Niles
14'[ 1 - 1] R. Firmino
16' [2 - 1] R. Firmino
32' [3 - 1] S. Mane
45+2' [4 - 1] M. Salah (11 m. baudinys)
65' [5 - 1] R. Firmino (11 m. baudinys)

<iframe width="500" height="315" src="//ok.ru/videoembed/1422866057810" frameborder="0" allow="autoplay" allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Liverpool": Alisson, Robertson, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Fabinho, Shaqiri, Mane, Salah, Firmino.

"Arsenal": Leno, Lichtsteiner, Sokratis, Mustafi, Kolasinac, Xhaka, Torreira, Ramsey, Maitland-Niles, Iwobi, Aubameyang.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...