Lyderio medžioklė: "Liverpool" – "Arsenal" (apžvalga)

Šeštadienį vakare Anglijos „Premier“ lygoje prasidės daug susidomėjimo kelianti 20-ojo turo dvikova. „Anfield“ stadione šeimininkų pergalingą žygį sieks pristabdyti Londono „Arsenal“ komanda.

Pirmoji „Liverpool“ ir „Arsenal“ komandų akistata „Premier“ lygoje šį sezoną baigėsi lygiosiomis 1:1. „Kanonieriai“ tuo metu buvo ant bangos, tačiau pastaruoju metu Unai Emery auklėtiniai susiduria su rimtomis problemomis, o „Liverpool“ klaidų praktiškai nedaro.

„Arsenal“ komandos pergalės yra laukiama dviejų varžovų stovykloje – „Manchester City“ ir „Tottenham“ tikisi, kad „raudonieji“ praras taškus, o jie turės progą pagerinti savo pozicijas kovoje dėl pirmos pozicijos.


Komandų rezultatai

Jurgeno Kloppo kariauna šį sezoną demonstruoja tą žaidimą ir rezultatus, kuris juos stipriai artina prie kelis dešimtmečius laukiamo „Premier“ lygos titulo. „Raudonieji“ šį sezoną „Premier“ lygoje dar yra nenugalėti.

Sutapimas, tačiau „Liverpool“ paskutinį kartą taškus „Premier“ lygoje ir prarado susitikę su „Arsenal“ komanda. Po lygiųjų „Emirates“ stadione „Liverpool“ iškovojo aštuonias iš tiek pat galimų pergalių.

„Raudonieji“ žiba visuose žaidimo komponentuose – per 19 rungtynių jie yra įmušę 43 įvarčius ir į savus vartus praleidę viso labo septynis įvarčius. Tai – dvigubai mažiau nei antroje vietoje esanti ir 15 įvarčių praleidusi „Man City“ ekipa.

Iš viso „Liverpool“ komanda šį sezoną jau iškovojo 16 pergalių ir tik tris kartus sužaidė lygiosiomis. Lyderio pozicijoje įsitaisęs „Liverpool“ nuo artimiausių persekiotojų yra pabėgęs šešiais taškais.

„Arsenal“ po prastų rungtynių pačioje sezono pradžioje demonstravo puikų žaidimą ir net 23 rungtynes iš eilės visuose turnyruose nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Visgi pastaruoju metu „Arsenal“ yra įkritęs į duobę – per pastarąsias keturias rungtynes patirti du pralaimėjimai, sykį iškovota pergalė ir neseniai pasiektos lygiosios Braitone.

„Premier“ lygoje „kanonieriai“ jau nukrito į penktąją poziciją ir prieš „Chelsea“ įgijo dviejų taškų deficitą. „Arsenal“, priešingai nei „Liverpool“, šį sezoną jau pralaimėjo tris kartus, taip pat penkis kartus sužaidė lygiosiomis ir iškovojo 11 pergalių.

„Arsenal“ puolime rodo puikius rezultatus – už „Liverpool“ įmušta tik dviem įvarčiais mažiau, tačiau gynyboje U. Emery ir toliau lydi žaidėjų traumos bei problemos aikštėje. „Arsenal“ jau yra praleidęs 25 įvarčius į savo vartus.

Komandų naujienos

„Liverpool“ komandoje yra problemų, tačiau jos yra išsprendžiamos – dėl traumų ir toliau komandai negali padėti Joe Gomezas su Joeliu Matipu. Jamesas Milneris praleido rungtynes su „Newcastle“, tačiau vis dar nėra aišku, ar „raudonieji“ ir šioje dvikovoje turės verstis be jo.

„Arsenal“ komandoje su traumomis yra didelių problemų – komandai negali padėti trys pagrindiniai gynėjai. Robas Holdingas ir Hectoras Bellerinas net nesitreniruoja, o Shkodranas Mustafi padėjo pirmuosius žingsnius, tačiau itin maža tikimybė, kad jau bus pasiruošęs dvikovai.

„Liverpool“ startinėje sudėtyje didelių siurprizų nesitikima – J. Kloppas žais savo įprastu 4-3-3 išsidėstymu ir su tais žaidėjais, kurie šiuo metu demonstruoja optimaliausią sportinę formą.

U. Emery taip pa neturėtų nustebinti savo vienuoliktuku – priekyje turėtų žaisti Pierre‘as-Emerickas Aubameyangas su Alexandre‘u Lacazette‘u, o vietoje Mesuto Ozilo rungtynes greičiausiai pradės Aaronas Ramsey. Vidurio gynėjo pozicijoje turėtume išvysti Laurento Koscielny ir Sokračio duetą.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Liverpool“: (4-3-3) Alisson; Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andrew Robertson; Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Fabinho; Mohamedas Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.

„Arsenal“: (4-3-1-2) Bernd Leno; Stephan Lichsteiner, Laurent Koscielny, Sokratis, Sead Kolašinac; Matteo Guendouzi, Lucas Torreira, Granit Xhaka; Aaron Ramsey; Alexandre Lacazette, Pierre Aubameyang.

Įdomūs faktai

„Arsenal“ nugalėti „Liverpool“ futbolininkus „Anfield“ stadione nesugeba penkias pastarąsias dvikovas – dvi lygiosios ir trys pralaimėjimai. Per šias rungtynes „kanonieriai“ iš viso praleido net 17 įvarčių.

„Liverpool“ prieš „Arsenal“ nepralaimi jau septynių rungtynių iš eilės – trys pergalės ir keturios lygiosios.

„Liverpool“ komanda yra vos ketvirtoji „Premier“ lygos istorijoje, kuriai pavyko be pralaimėjimų užbaigti pirmąją sezono pusę. Anksčiau tai taip pat užfiksavo „Arsenal“, „Man Utd“ ir „Man City“.

„Raudonieji“ dabar turi 16 taškų daugiau nei praėjusį sezoną turėjo tokiu pačiu laiku.

Jeigu „Liverpool“ komandai pavyktų išlaikyti sausus vartus ir šiose rungtynėse, ji taptų mažiausiai įvarčių po 20 rungtynių praleidusi ekipa „Premier“ lygos istorijoje (7).

„Arsenal“ išvykoje pergalės negali pasiekti tris rungtynes iš eilės, o per pastarąsias penkias dvikovas „kanonieriai“ pergalės skoniu džiaugėsi tik kartą.

„Arsenal“ per 12 paskutinių rungtynių prieš „Premier“ lygos pirmenybių lyderį laimėjo tik sykį. „Kanonierių“ bendras įvarčių santykis prieš pirmoje vietoje esančias komandas yra 2-17.

Rezultatyviausias lygos žaidėjas Pierre‘as-Emerickas Aubameyangas prisidėjo net prie 30 įvarčių paskutinėse 32 „Premier“ lygos rungtynėse – 23 įvarčiai ir dar septyni rezultatyvūs perdavimai.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/8oruh/xxkvvg" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...