Lyderių akistata: "Liverpool" - "Man City" (apžvalga)

Šį vakarą 18 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje įvyks neabejotinai viena įdomiausių šio sezono dvikovų - "Manchester City" išvykoje susigrums su "Liverpool" komanda.

Abi komandos šį sezoną šalies pirmenybėse žygiuoja koja kojon - šešios pergalės, vienerios lygiosios ir 19 taškų turnyrinės lentelės kraityje. "Raudoniesiems" šis sezonas apskritai prasidėjo fantastišku ritmu - tik septintajame ture buvo prarasti pirmieji taškai.

Šios komandos iki pat šiol turi neišaiškintų santykių - "Premier" lygoje "Man City" praėjusį sezoną pasipriešinimo nesulaukė, tačiau UEFA Čempionų lygoje "Liverpool" buvo tas klubas, kuris užkirto "miestiečiams" kelią pakovoti dėl prestižiškiausio klubinio trofėjaus.


Komandų rezultatai

Vertinant paskutinių rungtynių formą, poros favoritu turėtų būti laikomas Pepo Guardiolos klubas - "Liverpool" pergalės neiškovojo paskutines tris rungtynes. Savo ruožtu "Man City", atsitiesęs po netikėto pralaimėjimo pirmajame Čempionų lygos grupių etapo mače, žygiavo tik pergalingu keliu.

Namuose žaisiantys "Liverpool" futbolininkai savaitės viduryje turėjo taikytis su skaudžia nesėkme - minėtoje Čempionų lygoje juos minimaliu skirtumu pranoko "Napoli". Jurgenas Kloppas buvo itin nepatenkintas savo komandos žaidimu ir situaciją apibūdino paprastu apibrėžimu: "Supranti, kad komandai yra blogai, kai rungtynių metu geriausiu tavo žaidėju yra vartininkas."

"Napoli" dominavo kone visą rungtynių laiką ir šventė pergalę. Visgi jau ir prieš akistatą su Neapolio miesto futbolininkais "raudonieji" turėjo problemų - iš pradžių lygos taurėje jie buvo eliminuoti Londono "Chelsea" ekipos, o praėjusį savaitgalį tik fantastiško Danielio Sturridge'o įvarčio dėka išvengė pralaimėjimo prieš tuos pačius "aristokratus".

Per paskutines penkias rungtynes "Liverpool" yra iškovojęs dvi pergales ir tiek pat kartų pralaimėjęs bei sykį sužaidęs lygiosiomis. Sezono pradžioje solidžią gynybą demonstravę J. Kloppo auklėtiniai pradėjo strigti ir šioje pozicijoje - sausi vartai išsaugoti tik prieš "Southampton" - 3:0.

"Manchester City" savaitės viduryje taip pat neturėjo lengvų rungtynų Čempionų lygoje - jie tik pačioje pabaigoje rezultatu 2:1 palaužė "Hoffenheim". "Miestiečiai" praleido ankstyvą įvartį Vokietijoje ir turėjo išlieti daug prakaito, kad iškovotų pirmąją pergalę Europoje.

Prieš išvykimą į Vokietiją "Man City" vietiniame fronte demonstravo nepriekaištingus rezultatus - nugalėti "Brighton", "Oxford United" ir "Cardiff" klubai. Šių rungtynių metu "miestiečiai" įmušė 10 įvarčių ir nepraleido nė vieno tikslaus smūgio į savo vartus.

"Man City" šiuo metu demonstruoja gerus rezultatus, tačiau pats žaidimas nėra panašus į tą, kurį demonstravo praėjusį sezoną. "Liverpool" komanda pastaruoju metu problemų turi ne tik gynyboje - sunkiai dirba praėjusiais metais spindėjusi puolimo trijulė.

Komandų naujienos

"Liverpool" didelių problemų su žaidėjų netektimis neturi - Naby Keita, rungtynes su "Napoli" užbaigęs ligoninėje, atsigavo po nugaros skausmų ir galės padėti komandai svarbioje akistatoje. Adamas Lallana turi šansų išbėgti į aikštę, tačiau dėl ilgalaikės traumos ir toliau komandos užribyje išlieka Alexas Oxlade'as-Chamberlainas.

Prognozuojama, kad J. Kloppas žais įprastu išsidėstymu ir startiniu vienuoliktuku - saugų grandį turėtų sudaryti Jamesas Milneris, Georginio Wijnaldumas bei Jordanas Hendersonas, o puolime vis dar turėtų būti pasitikėta pagrindiniu trejetu, nors jis šiuo metu ir negali pasigirti puikiais statistiniais skaičiais.

"Manchester City" stovykloje yra ypatingai didelės žinios - greičiau nei buvo prognozuota po traumos pasveiko Kevinas De Bruyne. Belgas jau treniravosi su komanda, todėl išlieka galimybė, kad P. Guardiola jį išsiveš į Liverpulį. Benjaminas Mendy taip pat išsigydė savo senus traumos padarinius. Ilkay'us Gundogano galimybės pasirodyti aikštėje iki pat šiol nėra žinomos, tačiau jau aišku, kad į "Anfield" neatvyks Fabianas Delphas.

P. Guardiola, kaip ir jo priešininkas, greičiausiai žais 4-3-3 schema. Saugų grandyje turėtume išvysti du atakuojančius žaidėjus - Davidą Silvą bei Bernardo Silva, kurių užnugarį saugos Fernandinho. Dėl puolimo trejeto yra abejonių, tačiau pagal prognozuojamą sudėtį aikštėje turėtų pasirodyti Sergio Aguero, Leroy'us Sane bei Raheemas Sterlingas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Liverpool": (4-3-3) Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Mane, Firmino, Salah.

"Man City": (4-3-3) Ederson; Walker, Laporte, Kompany, Mendy; Bernardo, Fernandinho, D.Silva; Sane, Aguero, Sterling.

Įdomūs faktai

"Liverpool" prieš "Manchester City" namų aikštėje yra nenugalimas jau 17 rungtynių iš eilės žaidžiant visuose turnyruose - 12 pergalių ir penkios lygiosios.

Paskutinis kartas, kai "Man City" komandai iš "Anfield" stadiono pavyko išsivežti pergalę buvo 2003 metų gegužė. "Miestiečiai" tada šeimininkus palaužė rezultatu 2:1.

"Man City" komanda gali trečią kartą per savo klubo istoriją tam pačiam varžovui pralaimėti keturis kartus per vienerius metus. Šis nemalonus pasiekimas buvo užfiksuotas 1936 metais prieš "Grimsby" ir 1993-aisiais prieš Londono "Tottenham".

Praėjusį sezoną "Premier" lygoje šių komandų susitikimuose iš viso buvo įmušta 12 įvarčių - "Liverpool" pergalė namuose rezultatu 4:3 ir triuškinantis "Man City" pasirodymas namuose (5:0).

"Liverpool" paskutinį kartą namų aikštėje žaidžianti "Premier" lygos rungtynes pralaimėjo 2017 metais prieš "Crystal Palace". "Raudonieji" be pralaimėjimų žygiuoja jau 24 susitikimus iš eilės - geriausia serija iš visų dabartinių lygos komandų.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai namuose stipriausio "Premier" lygos šešetuko komandoms nepralaimi jau 13 rungtynių. Paskutinė nesėkmė buvo patirta 2016 metų sausį prieš didžiausius "Man City" priešus - "Man Utd" futbolininkus.

"Man City" komandai praėjusio sezono pralaimėjimas prieš "Liverpool" buvo vienintelis iš paskutinių 25 rungtynių žaidžiant išvykoje - 20 pergalių ir keturios lygiosios.

Pepui Guardiolai susirėmimai su Jurgeno Kloppo vadovaujamomis komandomis tapo tikra kančia - katalonas vokiečiui jau pralaimėjo septynis kartus. P. Guardiola per savo karjerą daugiau kartų nėra pralaimėjęs nė vienam kitam treneriui.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BX07O9rHUUg" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>