Lyderių dvikova: "Chelsea" - "Liverpool" (įdomūs faktai)

Šeštadienį 19 valandą 30 minučių Anglijoje išvysime tikrą futbolo desertą - kovoje dėl trijų taškų Londono "Chelsea" namuose priims "Liverpool" futbolininkus.

Nors ir savaitės viduryje "Chelsea" lygos taurėje pranoko "Liverpool" futbolininkus, situacija Anglijos "Premier" lygoje yra visai kitokia - "Liverpool" su šešiomis pergalėmis iš tiek pat galimų rikiuojasi pirmoje pozicijoje. "Chelsea", praėjusiame ture praradęs pirmuosius taškus, 2-3 pozicijas dalinasi su "Man City". Būsimus priešininkus skiria tik du taškai.

Pristatome įdomiausius dvikovos faktus ir statistiką:


21-ajame amžiuje nė viena Anglijos komanda tarpusavyje nesusitiko daugiau kartų nei "Chelsea" ir "Liverpool". Tai bus jau 58-oji šių klubų dvikova.

"Liverpool" iškovojo tik dvi pergales per paskutinius 15 susitikimų prieš "Chelsea" - dar septynios lygiosios bei šeši pralaimėjimai. Visgi abi pergalės buvo pasiektos būtent "Stamford Bridge" stadione.

"Raudonieji" turi prasčiausią "sausų" vartų seriją prieš "Chelsea" komandą - bent vieną įvartį "Premier" lygoje "Liverpool" praleidžia jau 14 susitikimų iš eilės. Tai - prasčiausia serija nuo 1947-1995 metų laikotarpio, kai "Blackburn" bent vieną įvartį mušė 17 rungtynių paeiliui.

"Chelsea" gali pirmą kartą nuo 2014-15 metų sezono laimėti pirmąsias keturias sezono namų rungtynes. Paskutinį kartą šį rezultatą užfiksavo Jose Mourinho.

"Mėlynieji" praėjusį sezoną prieš pirmojo šešetuko komandas per 10 rungtynių iškovojo tik 12 taškų. Be to, nė vienose rungtynėse žaidžiant namuose neįmušė daugiau nei vieno įvarčio.

Startinę poziciją išsikovojęs Olivier Giroud yra pelnęs penkis įvarčius per paskutines šešias lygos dvikovos prieš "Liverpool", įskaitant ir pergalingą įvartį praėjusio sezono pabaigoje.

Edenas Hazardas kol kas yra geriausiai "Premier" lygoje rungtyniaujantis futbolininkas. Belgas jau prisidėjo prie septynių komandos įvarčių - penkis iš jų įmušė pats ir dar atliko du rezultatyvius perdavimus.

Paskutinį kartą "Liverpool" komandai iškovoti septynias pergales iš eilės sezone starte pavyko 1990-91 metų sezone. Iki "Chelsea" rekordo "raudoniesiems" dar reikės pasistengti - 2004-05 metų sezone "mėlynieji" buvo iškovoję devynias pergales iš eilės.

Jurgenas Kloppas per savo karjerą sėkmingiau savo komandą į pergales yra vedęs tik 2011-12 metų Vokietijos futbolo sezone - jo vadovauja Dortmundo "Borussia" sugebėjo pasiekti aštuonias pergales paeiliui.

Net 10 įvarčių iš jau įmuštų 14 "Liverpool" futbolininkai "Premier" lygoje pasiekė per pirmuosius kėlinius - tai iki šiol geriausias rezultatas. Be to, "raudonieji" vis dar yra nė vieno įvarčio per pirmąsias 45 minutes nepraleidusi komanda.

"Liverpool" šį sezoną išvykoje jau įveikė "Tottenham", tačiau tai buvo vienintelis kartas per paskutines aštuonias dvikovas, kai J. Kloppo auklėtiniai sugebėjo ne savo stadione įveikti pirmojo šešeto komandą - dar trys lygiosios ir keturi pralaimėjimai.

Mohamedas Salah į "Chelsea" vartus per septynias dvikovas yra įmušęs keturis įvarčius. Savo ruožtu gindamas "mėlynųjų" spalvas jis pats per 19 rungtynių pasiekė tik du įvarčius.