M. Barreto apie V. Armalą: "Jis pateko į geriausią Europos akademiją"

18-metis lietuvis Vilius Armalas išgyvena svaiginantį laikotarpį – perspektyvus gynėjas iš Kauno "Stumbro" pakėlė sparnus į Portugalijos gigantę Lisabonos "Benficą".

Futbolininkas su "Benfica" klubu pasirašė ilgalaikį kontraktą. Iš pradžių vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis lietuvis žais 19-mečių komandoje, tačiau jam netolimoje ateityje yra piešiamas vaidmuo pagrindinėje ekipoje.

Su Lietuvos žiniasklaida kalbėjęs buvęs V. Armalo treneris Mariano Barreto teigė, kad lietuviai turėtų suprasti, kad persikėlimas į "Benfica" yra didžiulis įvertinamas "Stumbrui" ir pačiam žaidėjui.

"Benfica" šiuo metu, pagal UEFA reitingus, yra geriausia Europos akademija. Jei jie ketveriems su puse metų pasikviečia lietuvį, tuo turėtų didžiuotis visa Lietuva. Tikiuosi, lietuviai supras, kas nutiko, ir pakeis požiūrį", - 15min portalo žurnalistui Mantui Krasnickui sakė specialistas iš Portugalijos.

M. Barreto teigia, kad tokių sąlygų, kokias jauniems futbolininkams sudaro "Benfica", pasiūlyti pasaulyje negali niekas: "Manau, kad nėra geresnio klubo pasaulyje, kuris suteiktų geresnes sąlygas tiek treniruotis, tiek gyventi.

"Benfica" yra numeris vienas. Visi klubai Europoje vyksta į jų klubo bazę, kad pažiūrėtų, kaip yra dirbama, kaip palaikomas ryšys su žaidėjais. Vilius čia jaučiasi puikiai, kaip namuose. Svarbiausias dalykas "Benfica" klubo žmonėms yra žaidėjas."

M. Barretto taip pat išskyrė keturias geriausias lietuvio savybes – disciplina, darbštumas, geras kūnas ir turimi įgūdžiai.

"Benfica" akademijoje karjeras pradėjo tokios futbolo žvaigždės kaip Victoras Lindelofas, Renato Sanchesas, Nelsonas Semedo, Goncalo Guedesas ir kiti.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...