M. Sarri: "Kante nėra pakankamai techniškas, kad žaistų Jorginho pozicijoje"

Maurizio Sarri paaiškino, kodėl iki pat šiol N'Golo Kante žaidžia sau kiek neįprastoje pozicijoje.

Savo gynybinėmis funkcijomis išsiskiriantis N. Kante šį sezoną Londono "Chelsea" klube yra priverstas žaisti sau nebūdingą futbolą. Vidurio saugo pozicijoje M. Sarri naudoja Jorginho, o N. Kante su Mateo Kovačičiumi dažniausiai žaidžia jam iš kraštų.

Daugelis futbolo ekspertų ėmė kritikuoti M. Sarri, kad šis nenaudoja N. Kante atraminio saugo pozicijoje. Visgi italo futbolui šioje pozicijoje yra reikalingas kitokio stiliaus žaidėjas, vadinamasis "rygista".

"Manau, kad jūs žinote, kad vidurio saugo pozicijoje aš noriu žaisti su technišku žaidėju, kokiu yra Jorginho arba Fabregasas. Nenoriu šioje pozicijoje žaistu su Kante", - spaudos konferencijoje aiškiai pasakė M. Sarri.

Tada strategas dar turėjo ir pastabų prancūzui už šio pasirodymą prieš "Tottenham": "Paskutinėse rungtynėse Kante norėjo viską sutvarkyti per pirmas 15 minučių, tačiau tai darė netinkamu būdu.

Jis prarado poziciją aikštėje. Jis per daug atakavo varžovų pusėje. Manau, kad tai nėra geriausias pasirinkimas žinant tai, koks žaidėjas jis yra. Galbūt tai tik laiko klausimas, tačiau šiuo metu jis turi žaisti šalia Jorginho, ypatingai tuo atveju, kai kamuolys yra varžovų aikštės pusėje."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...