Madrido derbyje triumfavęs "Real" grįžta į antrąją poziciją "La Liga" pirmenybėse

Šeštadienį Ispanijos "La Liga" pirmenybėse sužaistos ketverios 23-ojo turo rungtynės. Šis turas yra išskirtinis – jame įvyko didysis Madrido derbis.

"Wanda Metropolitano" stadione "Atletico" futbolininkai priėmė savo didžiausius priešus – Madrido "Real" futbolininkus. Vis geresnį žaidimą demonstruojantis "Real" įrodė pranašumą prieš kaimynus ir grįžo į antrąją poziciją turnyrinė lentelėje.

Rungtynės prasidėjo apylygiu abiejų komandų žaidimu, tačiau pirmieji savo įvarčiu džiaugėsi svečiai iš "Santiago Bernabeu" stadiono. 16-ąją minutę po Toni Krooso pakelto kampinio Sergio Ramosas pamušė kamuolį link Casemiro, o šis akrobatiniu smūgiu per save nuginklavo Janą Oblaką.

Visgi 25-ąją minutę šeimininkai rado būdą, kaip nudžiuginti savo sirgalius – po greitai perimto kamuolio Atoine'as Griezmannas spurtavo į priekį ir likęs vienas prieš Thibaut Courtois kamuolį smūgiavo tiksliai.

Net ir šis įvartis nebuvo paskutinis pirmajame kėlinyje. 42-ąją minutę Sergio Ramosas realizavo jau aštuntąjį 11 metrų baudinį šiame sezone, kai jį uždirbo Vinicius Junioras. Jose Gimenezas brazilą griovė dar prieš baudos aikštelę, tačiau paskutinis kontaktas buvo užfiksuotas jau brazilo kojoms pasiekus J. Oblako tvirtovę.

Antrąjį kėlinį "Atletico" pradėjo aktyviai ir net pasiekė išlyginamąjį įvartį, tačiau Alvaro Morata šį kartą prieš savo buvusią komanda nepasižymėjo – jo puikus įvartis buvo anuliuotas, kai po VAR peržiūros jam buvo skirta nuošalė.

74-ąją minutę šioje dvikovoje buvo padėtas galutinis taškas – po puikaus Luka Modričiaus perdavimo Garethas Bale'as pabėgo link varžovų vartų ir stipriu smūgiu pažeme pasiekė trečiąjį įvartį.

80-ąją minutę "Atletico" liko žaisti dešimtyje, todėl rungtynės ties šiuo epizodu praktiškai ir buvo baigtos.

Madrido "Real" po pergalės pakilo į antrąją vietą ir nuo "Barcos" laikinam sumažino atsilikimą iki penkių taškų. "Atletico" nuo "baltųjų" atsilieka tik taško skirtumu.

Kitose turo rungtynėse pergalę šventė kita Madrido ekipa – "Getafe", namuose įveikusi "Celta". Savo ruožtu "Espanyol" po dramatiškos kovos namuose palaužė "Rayo Vallecano".

Rezultatai:

"Atletico" 1 - 3 "Real Madrid"
16' [0 - 1] Casemiro
25' [1 - 1] A. Griezmann
42' [1 - 2] S. Ramos (11 m. baudinys)
74' [1 - 3] G. Bale
80' Thomas ("Atletico") pašalintas iš aikštės

"Getafe" 3 - 1 "Celta"
2' [0 - 1] N. Araujo
39' [1 - 1] J. Mata (11 m. baudinys)
62' [2 - 1] J. Mata
81' [3 - 1] J. Molina
37' M. Gomez ("Celta") pašalintas iš aikštės

"Espanyol" 2 - 1 "Rayo"
33' [0 - 1] A. Ba
72' [1 - 1] B. Iglesias (11 m. baudinys)
90+5' [2 - 1] S. Darder

"Girona" 0 - 2 "Huesca"
35' [0 - 1] E. Avila
40' [0 - 2] E. Avila
68' B. Espinosa ("Girona") pašalintas iš aikštės

 

Turnyrinė lentelė: