"Man City" – "Arsenal": baisiausias "kanonierių" košmaras (įdomūs faktai)

Šį vakarą 18 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje įvyks intriguojanti 25-ojo turo dvikova. Ginklus tarpusavyje surems dvi puikiai vieną kitą pažįstančios komandos – "Manchester City" prieš Londono "Arsenal".

"Miestiečiai" po netikėtos nesėkmės Niukasle sieks grįžti į pergalių kelią ir išlaikyti intrigą kovoje dėl titulo. Savo ruožtu "Arsenal" sieks pergalės, kuri leistų vėl taškais susilyginti su šiuo metu ketvirtoje vietoje esančia Londono "Chelsea" komanda.

Šį sezoną komandos jau kovėsi "Premier" lygoje – "Emirates" stadione rezultatu 2:0 triumfavo svečiai iš Mančesterio. Šį kartą kova keliasi į "Etihad" tvirtovę, kur "Arsenal" turi ne pačius geriausius prisiminimus.

Pateikiame įdomiausius dvikovos skaičius ir faktus:


"Manchester City" turi progą laimėti ketvirtas rungtynes iš eilės prieš "Arsenal" žaidžiant stipriausioje šalies lygoje. Tokią pergalių seriją paskutinį kartą Mančesterio klubas buvo užfiksavęs tarp 1935 ir 1937 metų.

"Arsenal", žaisdamas visuose turnyruose, "Man City" komandos pranašumą turėjo pripažinti pastaruosius keturis kartus. Per šį rungtynių skaičių "kanonieriai" praleido net 11 įvarčių ir varžovams atsakė vos vienu.

"Man City" savo aikštėje triumfavo pastaruosius penkis kartus. "Miestiečiams" per paskutines keturias rungtynes "Etihad" stadione pavyko pelnyti net 24 įvarčius.

Anglijos čempionai per paskutinius devynis susitikimus "Premier" lygoje patyrė net keturis pralaimėjimus. Tai tiek pat, kiek prieš tai buvo nusileidę varžovams per 72 susitikimus.

"Man City" ekipai pastaruoju metu niekaip nepavyksta "uždaryti" rungtynių, nes iš septynių susitikimų, kuriuose jie įmušė pirmieji, tris kartus jie baigėsi pralaimėjimais.

Mančesterio ekipa šį sezoną "Premier" lygoje jau yra praradusi 16 taškų – dviem daugiau nei per visą praėjusį sezoną.

Pepas Guardiola per savo karjerą dar nė karto nėra pralaimėjęs Unai Emery vadovaujamoms komandoms – septynios pergalės ir keturios lygiosios.

Nepaisant to, kad Sergio Aguero neįmušė paskutinėse dvejose dvikovose prieš "Arsenal", "kanonierių" vartininkus jis per 11 paskutinių mačų yra nubaudęs septynis kartus.

"Arsenal" šį sezoną vis dar lieka vienintelė komanda "Premier" lygoje, kuriai nepavyko išsaugoti "sausų" vartų išvykos rungtynėse.

"Kanonieriai" pralaimėjo net 11 išvykos rungtynių iš paskutinių 19 – penki susitikimai baigėsi pergalėmis ir dar trys lygiosiomis. "Sausi" vartai per šį laikotarpį buvo išlaikyti tik vienoje dvikovoje – gegužę prieš "Huddersfield".

"Arsenal" prieš pirmojo šešeto komandas "Premier" lygoje išvykos rungtynių nelaimi jau 20 rungtynių iš eilės. Paskutinį kartą pergalė buvo pasiekta 2015 metais būtent "Etihad" stadione.