"Man City" – "Chelsea": išvykos rungtynių siaubas (įdomūs faktai)

Sekmadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje įvyks intriguojančios 26-ojo turo rungtynės. "Etihad" stadione susigrums "Manchester City" ir Londono "Chelsea" komandos.

Abiem klubams tai itin svarbios rungtynės – "miestiečiai" pergalės atveju vėl susilygins taškais su "Liverpool", o "Chelsea" nesėkmės atveju prarastų ketvirtąją poziciją, į kurią vakar šoktelėjo "Manchester United".

Susitikimo pradžia – 18 valandą.


"Man City" ir "Chelsea" komandos šį sezoną susitiks jau trečiąjį kartą. Pirmoji akistata įvyko rugpjūtį dėl "Community Shield" trofėjaus – ją rezultatu 2:0 laimėjo "miestiečiai". Visgi už kelių mėnesių tokiu pačiu rezultatu savo stadione pergalę pasiekė "Chelsea" futbolininkai.

"Man City" iš viso "Premier" lygoje prieš "Chelsea" yra patyręs 25 pralaimėjimus – daugiau nei prieš bet kurį kitą varžovą.

"Chelsea" yra vienintelė komanda "Premier" lygoje, kuri Pepo Guardiolos treniruojamą "Man City" įveikė du kartus per sezoną.

"Man City" šį sezoną yra geriausiai savo stadione žaidžianti komanda – 12 pergalių per 13 rungtynių.

"Miestiečiai" per paskutines penkias dvikovas "Etihad" stadione įmušė net 27 įvarčius.

Mančesterio komanda šį sezoną jau yra praradusi 16 taškų – dviem daugiau nei per visą praėjusį sezoną, kuriame tapo šalies čempionais.

"Man City" ekipa tris iš keturių pralaimėjimų šiame sezone patyrė, kai pirmoji įmušė įvartį.

Sergio Aguero per paskutines 15 rungtynių namuose yra pelnęs 22 įvarčius. Žaisdamas startinėje sudėtyje argentinietis pasižymėjo visose paskutinėse šešiose dvikovose.

"Chelsea" nepelnė nė vieno įvarčio paskutinėse dvejose išvykos rungtynėse. Paskutinį kartą trijų "sausų" rungtynių seriją "mėlynieji" buvo užfiksavę 2001-02 metų sezone.

Paskutinį savo įvartį išvykoje "Chelsea" įmušė gruodžio 30-ąją dieną, kai pergalingą smūgį rungtynėse su "Crystal Palace" atliko N'Golo Kante. Be įvarčio varžovų stadione "aristokratai" yra jau 309 minutes.

"Chelsea" pralaimėjo keturias rungtynes iš paskutinių šešių, kuriose žaidė prieš pirmoje šešeto komandas.