FA trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame skelbia, kad "Manchester City" centro gynėjui Martinui Demicheliui yra pareikšti įtarimai dėl netinkamo elgesio, susijusio su lažybų veikla.

35-erių metų argentinietis šį sezoną yra kritikuojamas dėl prasto žaidimo. Gynėjas, kurio kontraktas su "miestiečiais" baigiasi šią vasarą, turi teisę iki balandžio 5 dienos pateikti apeliaciją dėl FA kaltinamų.

"Žaidėjas padarė 12 FA taisyklės E8 pažeidimą, susijusį su futbolo rungtynėmis tarp 2016 metų sausio 22 ir 28 dienos", - rašoma oficialiame pareiškime.

M. Demichelis nurodytu laikotarpiu su "Man City" sužaidė dvejas rungtynes. Argentinietis žaidė lygiosiomis pasibaigusiame mače prieš "West Ham" ir pergalingose Anglijos lygos taurės rungtynėse prieš Liverpulio "Everton".

Manoma, kad M. Demichelis galėjo atlikti šių rungtynių statymus, nors "Premier" lygos futbolininkams dalyvauti lažybose yra griežtai draudžiama. Kiek anksčiau futbolininkai Anglijoje galėjo atlikti rungtynių statymus, kuriose nežaidžia patys, bet dėl padažnėjusių lažybų skandalų visame pasaulyje FA buvo priverstas uždrausti bet kokius statymus.

Seniau dėl panašios veiklos yra buvęs nubaustas "Swansea City" žaidėjas Jamesas Demetriou (700 svarų sterlingų bauda) bei dabar jau buvęs Londono "Tottenham" narys Androsas Townsendas (18 tūkst. svarų sterlingų bauda).