"Man City" milijonų pasaulis: atskleistos detalės, kaip į klubą atvykti buvo viliojamas L. Messi

Tik maža dalis futbolo sirgalių nežino, jog praeityje "Manchester City" ne kartą siūlė neįtikėtiną finansinį gyvenimą Lioneliui Messi, kad tik šis prisijungtų prie jų projekto.

"El Mundo" atskleidė visą istoriją, kaip vyko derybos dėl L. Messi parašo. Teigiama, kad mėginimai vyko dar ne taip seniai - nuo 2016 metų gruodžio iki 2017 metų lapkričio.

L. Messi tada dar turėjo 250 milijonų eurų išpirkos sumą, ką be didelių finansinių sunkumų galėjo sau leisti "Manchester City" klubo savininkai, per septynerius metus klubo iždą papildę net 2,7 milijardais eurų.

Teigiama, kad derybose dalyvavo trys asmenys - "Man City" generalinis direktorius Khaldoonas Al Mubarakas, buvęs "Barcelona" viceprezidentas Ferranas Soriano ir L. Messi tėvas Jorge. 

Pabrėžiama, kad derybose L. Messi tėvui buvo pažadėta net 50 mln. eurų premija, jei šis įtikins savo sūnų sutikti su "Man City" siūlomomis sąlygomis ir vėl kartu dirbti su Pepu Guardiola.

L. Messi tėvas buvo pirmasis žmogus, kuris pranešė "Barcos" vadovybei apie "Man City" ketinimus. Visgi pats Jorge Messi kategoriškai neigė šią informaciją.

"El Mundo" duomenimis, L. Messi prisiviliojimas Anglijos čempionams iš viso būtų atsiėjęs 755 mln. eurų, įskaitant kontraktą, transfero sumą bei kitas užkulisines detales. Tai, kas bet kuriam kitam klubui praktiškai yra neįmanoma, milijardierių valdomam "Man City" buvo tik projekto dalis, kuriai tereikėjo pačio futbolininko pritarimo.

Įdomu tai, kad derybos vyko tuo metu, kai Katalonijoje buvo didžiulė sumaištis dėl politinės situacijos, kas L. Messi trikdė nuo pat pradžių. Argentinietis turėjo gana palankų laikotarpį išvykti, tačiau net ir tėvo raginimai bei neįtikėtinos finansinės galimybės jo nesustabdė nuo naujo kontrakto su "Barcelona", kurį jis pasirašė būtent minėtą 2017-ųjų lapkritį.