"Man City" žinutė treneriui - dar vieno sezono be titulų netoleruotume

Manuelis Pellegrini buvo įspėtas, kad „Manchester City“ netoleruotų dar vieno sezono be titulų. Express.co.uk portalas rašo, jog „miestiečių“ vadovybės atstovai Klaldoonas Al Mubarakas ir Ferranas Soriano dar labiau padidino spaudimą treneriui pareikšdami, kad ekipos savininkas šeichas Mansouras iš komandos tikisi titulų kiekvieną sezoną.

Nepaisant to, kad šiemet klubas pirmą kartą nuo 2008 metų, kai klubą įsigijo Abu Dabio milijardierius, sezoną baigė be nuostolių, Khaldoonas nepaliko abejonių, kad to neužtenka norint komandos savininką išlaikyti laimingu.

Savo metiniame pranešime jis teigė: „Titulų siekimas visada buvo pagrindinis elementas šeicho Mansouro strategijoje atgaivinant „Manchester City“ ekipą tiek aiktėje, tiek už jos ribų. Tokia strategija padeda užtikrinti ilgalaikį stabilumą ir ekipos tobulėjimą.“

„Nei viena komanda negali tikėtis laimėti visko kiekvienais metais, tačiau varžytis dėl titulų Anglijoje ir gerinti rezultatus UEFA Čempionų lygoje yra tikslai, kurie mūsų klubui tikrai realūs“, - savo pranešime taip pat teigė ekipos vadovas.

„Miestiečiai“ pernai „Premier“ lygoje liko antroje vietoje, į priekį užleisdami tik „Chelsea“ ekipą. Tačiau ekipa labai greit iškrito abejose Anglijos taurės varžybose bei anksti užbaigė žygį Čempionų lygoje, suklupdami aštunfinalyje.

Nors Pellegrini jau ir šią vasarą buvo laikomas pretendentu palikti postą, tačiau ekipa jam suteikė 160 milijonų svarų naujiems žaidėjams ir su strategu pasirašė naują kontraktą. Nepaisant to, Soriano pareiškimas buvo akivaizdus – jei strategas neiškovos titulų šį sezoną, jis paliks ekipą. Taip buvo dar labiau sustiprinti gandai apie galimą Josepo Guardiolos persikėlimą į „City“ ekipą ateinančią vasarą.

„Mes darome daug teisingų dalykų, tačiau to nepakanka. Mes niekada nebūsime patenkinti sezonu, kuriame nebus iškovota titulų, tad mūsų prioritetai yra padaryti viską, kad komanda laimėtų kuo daugiau trofėjų ateinančiais metais.“, - apibūdindamas komandos tikslus pareiškė Soriano.

Tokie pareiškimai įrodo, kad „Manchester City“ klubas nesitaikytų su scenarijumi, kuriame jų ekipa liktų be titulų du sezonus iš eilės.