M.Hamšikas: paskutinį kartą ant dirbtinės dangos žaidžiau 2012-aisiais

Penktadienį, prieš rungtynes su Lietuvą, Vilniaus LFF stadione buvo surengta Slovakijos rinktinės trenerio Jano Kozako ir saugo Mareko Hamšiko spaudos konferencija, kurioje buvo aptartas būsimas mačas.

Slovakai versis be pagrindinės sudėties narių Jurajaus Kuckos ir Adamo Nemeco, bet J. Kozakas neabejoja, kad ilgai kartu žaidžiantys futbolininkai jų nepasiges ir atsiveš namo pozityvų rezultatą: „Atsivežiau į rungtynes su Lietuva geriausią įmanomą sudėtį. Žinoma, komandos pasirinkimas rungtynėms turi savų niuansų, bet žaidėme su šia komanda Maltoje ir kitur.

„Rungtynėse Trnavoje įmušėme du greitus įvarčius ir galėjome žaisti atsipalaidavę. Žaidimas buvo nuostabus, o čia viskas bus kitaip, nes žaisime svečiuose. Tačiau mūsų komandoje yra žaidėjai, kurie rungtyniauja kartu seniai ir yra susižaidę, todėl savo pasirinkimu neabejoju.“

„Kai kuriose lygose sezonas pasibaigė skirtingu metu, kai kurie žaidėjai turėjo didesnę pertrauką iki mūsų stovyklos, kiti mažesnę, tad reikėjo susikaupti. Visgi manome, kad gerai pasiruošėme rytojaus rungtynėms“, – teigė J. Kozakas.

Vienas slovakų lyderių Marekas Hamšikas spaudos konferencijoje pripažino, kad paskutinį kartą ant dirbtinės dangos žaidė 2012 metais, paskutinėse rungtynėse su Lietuva Vilniuje, tačiau tvirtino, kad komanda šią savaitę turėjo gerą pasiruošimą dirbdami ant tokios dangos.

Taip pat M. Hamšikas mano, jog lietuvių veidas per tuos metus stipriai pasikeitė: „Lietuvos rinktinė nuo praeitų metų turi naują trenerį, po jo atėjimo komandos žaidimas ir taktika pasikeitė. Komanda puikiai dirba gynyboje ir gerai  tarpusavyje. Didžiausia jų stiprybė galbūt nėra individualūs žaidėjai, bet komanda ir jų kolektyvinis žaidimas. Lietuva žais namuose ir turės didelį palaikymą ir tai bus pagrindinė jų jėga.“

„Tačiau turime galimybių puolime ir, tikiuosi, kad tai leis nulemti rungtynes. Mes esame geroje sportinėje formoje ir esame pasiruošę šioms svarbioms rungtynėms. Visa Slovakija mus stebės ir tikėsime jų nenuvilti. Mes – susikaupę ir tikimės gerų rungtynių rytoj“, – dėstė „Napoli“ klube žaidžiantis saugas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...