"Milan" klubas klimpsta skolų pelkėje

Neseniai atlikta finansinė analizė parodė, kad Italijos klubo "Milan" mėginimai sugrįžti į Europos galingųjų gretas ne tik nėra veiksmingi, bet ir nuostolingi - išlaidos jau kurį laiką viršija pajamas.

Praeityje 7 kartus Čempionų lygos taurę laimėjęs "Milan" jau kelerius metus sukasi Italijos Serie A lygos vidutiniokų rate.

JAV investicinių valdymų įmonė "Elliott Management" perėmė klubo valdymą praėjusiais metais iš kinų verslininko Li Yonhongo. Šis 2017 metais ėmė kreditą iš "Elliott Management" pirkdamas klubą iš Silvio Berlusconi, bet nesugebėjo laiku grąžinti paskolos, tad buvo priverstas perleisti klubą.

"Elliott Management" laikėsi strategijos, kad investicijos atsipirks artimiausiu metu. Tačiau klubo konsoliduoti nuostoliai birželio 30 dieną buvo net 16 proc. didesni lyginant su tuo pačiu metu prieš metus - nuo 126 mln. eurų šoktelėjo iki 146 mln. eurų.

"Milan" pajamos sumažėjo 15 proc. iki 241 mln. eurų, o išlaidos padidėjo 19 proc. iki 373 mln. eurų. Šią informaciją paviešinus naujienų agentūrai "Reuters", nei klubas, nei jo rėmėjai situacijos nepanoro komentuoti.

Paskutinį Serie A titulą "Milan" iškovojo 2011 metais, o Čempionų lygoje rungtyniavo dar prieš 6 metus. "Raudonai-juodi" šiemet galėjo žaisti Europos lygoje, bet neteko šios teisės pažeidę UEFA garbingo finansinio reguliavimo taisykles (FFP).

Šį sezoną "Milan" Italijos čempionate po 7 turų užima tik 13 vietą. Klubas jau atleido trenerį Marco Giampaolo ir jį pakeitė Stefano Pioli.

"Milan" generalinis direktorius Ivanas Gazidis aistruolių prašo kantrybės teigdamas, kad laukia daugybė sunkaus darbo, norint "pasukti laivą tinkamu kursu".

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...