"Milan" treneris A.Corbellini: Lietuvos futbolo lygis aukštesnis už Latvijos ir Lenkijos

Legendinio „Milan“ klubo struktūroje treneriu dirbantis Antonio Corbellini praėjusią savaitę atvyko į Lietuvą naujosiomis metodinėmis žiniomis supažindinti „Talentų futbolo akademijos“ trenerius. Svečias taip pat lankėsi ir A lygos rungtynėse, kuriose „Trakai“ 5:1 nugalėjo Panevėžio „Ekraną“.

„Prieš dvi savaites stebėjau Lenkijos čempionato rungtynes, praėjusią savaitę – Latvijos, o šią – Lietuvos. Iš to pirmo įspūdžio galiu pasakyti, kad čia lygis aukščiausias. Gal taip sutapo, tačiau tiek Lenkijoje, tiek Latvijoje buvo žaidžiamas praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio futbolas, kai gauni kamuolį ir spyri jį 80 metrų į priekį. Čia Lietuvoje mačiau, kad žaidimas yra su mintimi. Vykdamas čia, įsivaizdavau, kad bus daug blogiau. Tad likau maloniai nustebintas“, – savo įspūdžiais dalijosi italas, pridūręs, jog didžiausias skirtumas tarp Lietuvos ir Italijos lygų yra greitis ir intensyvumas.
 
„Nors Lietuvoje aš lankausi pirmą kartą, tačiau aš puikiai pažįstu Marių Stankevičių, su kuriuo teko kartu ne vienerius metus praleisti „Brescia Calcio“ klube.
 
Jūsų pati didžiausia problema yra ta, kad lietuviai treneriai nuo pat mažų dienų reikalauja rezultatų. Nesąmonė. Italijoje treneriai geriau pralaimės 25 kartus iš eilės, tačiau rungtynių metu niekada ant vaikų nešauks. Netgi nepatarinės, o leis sprendimus jiems priimti patiems. Tik tokiu būdu galima užauginti TOP klasės futbolininkų“, – emocingai pasakojo A.Corbellini.
 
Šį šeštadienį Vilniaus „Sportimos“ manieže „Talentų futbolo akademija“ kartu su A.Corbellini rengia atviras durų dienas 5 – 14 metų vaikams.

15min.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...