Minimalią pergalę iškovoję "Trakai" pateko į kitą EL atrankos etapą (VIDEO)

Šiandien, kol kas, svarbiausią sezono iššūkį sėkmingai išlaikė „Trakų“ komanda, kuri iškovojo pergalę bei įveikė Europos lygos preliminarų atrankos etapą.

Alytuje namų mačą žaidę „Trakų“ žaidėjai dėka pirmajame kėlinyje realizuoto vienuolikos metrų baudinio 1:0 įveikė „Cefn Druids“ klubą ir pateko į kitą Europos lygos atrankos etapą.

Pirmąją pavojingą progą „Trakų“ ekipoje 16 minutę susikūrė pirmajame mače vienintelį įvartį pelnęs Donatas Kazlauskas. Jis baudos aikštelėje suklaidino varžovą ir šovė į tolimąjį vartų kampą, bet varžovų vartininkas sugebėjo išgelbėti savo ekipą nuo įvarčio.

Sužaidus beveik pusvalandį po priverstinio keitimo vos prieš trejetą minučių aikštėje pasirodęs Svajūnas Čyžas greitoje atakoje tiksliu perdavimu išvedė Justiną Marazą vieną prieš varžovų vartininką, kuris pasimetė kamuolį į priekį bei buvo nugriautas, o teisėjas neabejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Šią progą realizuoti stojo Diniyaras Bilyaledinovas, kuris užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus bei išvedė savo ekipą į priekį.

Po įvarčio Lietuvos ekipa nesustojo ir toliau spaudė varžovus, o 36-ąją minutę Rokas Masenzovas smūgiu iš toli sudrebino „Cefn Druids“ vartų skersinį.

Po pertraukos varžovams teko mesti vis didesnes pajėgas į ataką, o „Trakams“ tai suteikė daugiau galimybių kontratakoms. Tiesa, kėlinio pradžioje šeimininkams nubausti varžovų įvarčiu nepavyko, tad valai ir toliau išlaikė intrigą.

Nepaisant to, jog įvarčio reikėjo Velso ekipai, paskutinį pusvalandį „Trakai“ kur kas dažniau kontroliavo kamuolį ir nors padvigubinti persvaros jiems nepavyko, varžovai rimtesnę galimybę išlyginti rezultatą susikūrė tik prieš pat finalinį rungtynių švilpuką. Jų smūgis galva buvo netikslus, tad Velso ekipa turėjo susitaikyti su pasitraukimu iš tolimesnių Europos lygos kovų.

Patakusi į kitą etapą „Trakų“ ekipa užsitikrino ir solidžią UEFA premiją. Prie pirminės 220 tūkstančių eurų sumos, kurią jie gaus už preliminarų etapą, jie dabar pridės ir 240 tūkstančių eurų už dalyvavimą pirmajame etape.

„Trakų“ klubas kitame etape varžysis su „Irtysh“  (Kazachstanas) ekipa. Pirmosios rungtynės bus sužaistos jau po savaitės – Lietuvoje.

Startinė sudėtis:

„Trakai“: Švedkauskas; Borovskij, Jeriomenka, Osipov, Šilėnas; Marazas, Masenzovas, Ntika Bondombe, Kazlauskas; Bilyaletdinov, Baniulis.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...