Mirė legendinis ir į istoriją įsirašęs serbų treneris R. Antičius

Ispanijos ir Serbijos futbolo bendruomenę sukrėtė skaudi netektis – eidamas 72-uosius metus mirė Radomiras Antičius. Jis sirgo onkologine liga.

R. Antičius ryškiausią pėdsaką paliko Ispanijoje, kur tiek žaidė kaip futbolininkas, tiek dirbo kaip treneris. Jis yra vienintelis treneris futbolo istorijoje, dirigavęs trims didžiausiems Ispanijos klubams – Madrido "Real", "Barcelona" ir "Atletico".

Daugiausiai darbų serbas nuveikė "Atletico" klube, kuriame iš viso dirbo net tris kartus. 1995-96 metų sezone jo diriguojama "rojiblancos" nuskynė Ispanijos čempionų ir Karaliaus taurės titulus.

Trenerio karjerą jis pradėjo "Real Zaragoza" komandoje, kurioje anksčiau žaidė pats. Vėliau jis stojo prie Madrido "Real" vairo ir išdirbo beveik metus.

2003 metų vasarį jis tapo "Barcelona" treneriu, kai iš šių pareigų buvo atleistas Louisas van Gaalas. Serbas "Barcoje" praleido mažiau nei pusmetį.

Per savo trenerio karjerą jam taip pat teko dirbti "Real Oviedo", Vigo "Celta" ir Kinijos klubuose. Nuo 2008 iki 2010 metų jis ėjo Serbijos rinktinės trenerio pareigas.

1996 metais R. Antičius buvo išrinktas geriausiu metų treneriu, o 2009-ais – geriausiu Serbijoje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...