M.Matuzas palieka "Kauno Žalgirio" klubą, Rudinilsonas - suspenduotas

Po A lygos 25-ojo turo rungtynių Panevėžyje „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo vadovai priėmė griežtą sprendimą dėl mačo metu kilusio incidento tarp komandos narių.

Rungtynėse su „Panevėžio“ ekipa „Kauno Žalgirio“ futbolininkai pirmavo rezultatu 2:0, tačiau tada praleido du įvarčius. 72-ąją susitikimo minutę tarp vartininko Martyno Matuzo ir gynėjo Rudinilsono Silvos aikštėje kilo asmeninio pobūdžio konfliktas, po kurio legionierius pasiprašė keitimo, o komanda netrukus praleido ir trečiąjį įvartį. Rungtynių pabaigoje „Kauno Žalgiriui“ rezultatą pavyko išlyginti ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 3:3.

Dėl komandos vidaus taisyklių šiurkščių pažeidimų komandą palieka vartininkas Martynas Matuzas, kuris klube rungtyniavo nuo 2018 metų.

Kitas konflikto dalyvis Rudinilsonas Silva dėl nesportiško elgesio komandos draugų atžvilgiu yra suspenduotas dviem savaitėms.

„Komandos futbolininkai peržengė ribas, todėl teko priimti atitinkamus griežtus sprendimus. Kilusio konflikto metu išryškėjęs atviras nesutarimų tarp žaidėjų demonstravimas ir nesutarimo priežastys visiškai prieštarauja „Žalgirio“ organizacijos vertybėms ir kultūrai. Todėl negalime toleruoti tokių veiksmų ir privalėjome imtis griežtų priemonių, kad panašių situacijų ateityje būtų išvengta ir Lietuvoje augančiai jaunajai futbolo kartai galėtume diegti tinkamą pasaulėžiūrą“, – teigė komandos direktorius Eimantas Pūras.

Be abiejų futbolininkų artimiausiame mače „Kauno Žalgiris“ spalio 5 dieną namuose susigrums su Vilniaus „Žalgirio“ komanda.

Žiūrėkite incidento epizodą:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...