M.Mikulėnas futbolo aikštėje seka tėčio pėdomis

Elitinės jaunių lygos (EJL) sezonas penktadienį finišuos Panevėžyje, kur bus apdovanotos įvairių spalvų medalius iškovojusios komandos bei pagerbti geriausi čempionato žaidėjai. Vienas jų – vilnietis, „Žalgiriečio“ futbolo akademijos auklėtinis Meinardas Mikulėnas.

Šiais metais M.Mikulėnui užteko 19 rungtynių, kad pagerintų ne tik EJL U16 diviziono, bet ir visos lygos rezultatyvumo rekordą. Vilnietis pelnė 43 įvarčius ir svariai prisidėjo prie auksinio FA „Žalgiriečio“ triumfo. Dar 4 įvarčius jis pelnė žaisdamas EJL U7 divizione, „Žalgiris U17“ komandoje. Pasak „Žalgiriečio“ futbolo akademijos vadovo Žydrūno Grudzinsko Meinardas šį sezoną atsiskleidė kaip labai perspektyvus ir talentingas puolėjas.

„Meinardo tėtis Gražvydas Mikulėnas buvo ir Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjas, Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas, tad matome iš ko jis paveldėjo puolėjo genus. Akivaizdu, kad vaikas vejasi tėtį, tikiuosi, kad ateityje jį ir aplenks. O rimtai kalbant, reikia pasakyti, kad Meinardas šiais metais padarė didelį žingsnį į priekį. Iš tiesų, aikštėje net ir paprasčiausius stovelius apvesti bei pataikyti į tuščius vartus nėra paprasta, o jis pirmenybėse įmušė net 43 įvarčius. Tai rodo, kad vaikas yra gabus užbaigti atakas, kad turi kažką tokio, kas verčia jį įtraukti į „Žalgiris U17“, ar net ir U19 komandų sudėtis. Manau, kad kitais metais jis gaus minučių ne tik 19-mečių pirmenybėse, bet ir „Žalgiris B“ komandoje. Gal jam ten bus sunkiau mušti įvarčius, bet žaidimas su vyresniais futbolininkais bus labai naudingas žvelgiant į ateities perspektyvas“, – samprotavo Ž.Grudzinskas.
 
EJL sezono finišo išvakarėse M.Mikulėnas pasidalino mintimis apie savo pasiekimus su šių varžybų organizatoriais.

– Meinardai, kokios buvo tavo futbolo kelio pradžios aplinkybės?
– Nuo pat vaikystės matydamas kaip tėtis Gražvydas žaidžia futbolą, nutariau sekti jo pėdomis – taip aš atsiduriau Vilniaus FA „Žalgirietis“, kurioje treniruojuosi iki šiol.

– Įsirašei į lygos istoriją pelnydamas net 43 įvarčius, pagerindamas Mato Gudaičio įvarčių (37) rekordą. Ką tau asmeniškai reiškia toks pasiekimas, ar tai buvo tavo svajonė?
– Labai džiaugiuosi, kad padedant komandos draugams pavyko pasiekti tokį didelį įvarčių skaičių ir įsirašyti į EJL istoriją. Mano svajonė taip pat rezultatyviai žaisti stipresnėse lygose.

– Šiemet išbandei jėgas ir EJL U17 divizione, kur „Žalgirio“ gretose per 8 rungtynes pelnei 4 įvarčius. Ar pajautei skirtumą žaidžiant su vyresniais žaidėjais?
– Skirtumas yra didelis: tenka žaisti prieš fiziškai stipresnius žaidėjus, sprendimams priimti lieka mažiau laiko. Pats žaidimo tempas yra greitesnis. Mažiau gaunu progų pelnyti įvartį, stengiuosi išnaudoti tas, kurias turiu –  kas ne visada kol kas pavyksta.

– Nepaisant puikaus pasirodymo EJL U16, šio sezono metu kritiškai teigei, jog tau yra kur tobulėti. Kokios dabar yra tavo ambicijos, karjeros tęsimo lūkesčiai?
– Pasibaigus sezonui buvau išvykęs į užsienio futbolo akademiją, dalyvavau „FC Nürnberg“ klubo treniruotėse, ten pamačiau visai kitokį futbolo lygį; tokį, kuriame aš svajoju žaisti ir supratau, kad daug kur turiu tobulėti.

– Įvardyk tavo nuomone svarbiausius 2017 m. įvykius Lietuvos futbole, kurie patraukė tavo dėmesį?
– Pirmas įvykis, kuris mane labiausiai nustebino, tai, kad Vilniaus „Žalgiriui“ nepavyko laimėti Lietuvos čempionato. Įsiminė taip pat puikus „Trakų“ ir Marijampolės „Sūduvos“ pasirodymas UEFA Europos lygos atrankoje. Trečias įvykis, kurį galėčiau išskirti – FC „Barcelona“ atvykimas į Šiaulius, kuri nutraukė puikų „Gintros-Universiteto“ pasirodymą UEFA moterų Čempionių lygoje.

– Pabaigai, kokie tau asmeniškai labiausiai džiuginantys tavo pasiekimai už futbolo aikštės ribų?
– Nepaisant dažnų treniruočių ir išvykų, neblogai sekasi moksluose. Esu aplankęs tokius futbolo stadionus kaip  „Camp Nou“ Barselonoje bei „San Siro“ Milane.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...