Moksleivių Futsal žaidynėse pirmieji šalies čempionai - iš Šilalės

Artėjant Pasaulio Futsal čempionatui Lietuvoje šia sporto šaka užsidega ir moksleiviai. Kelis šimtus komandų sutraukusiose vaikinų žaidynėse „MrGolas“ pirmą kartą paaiškėjo šalies čempionai.

Masinio futbolo asociacijos organizuojamas „MrGolas“ suteikia galimybę pasirungtyniauti vaikams, kurie nedalyvauja sporto mokyklų ir akademijų varžybose.

Antrąjį sezoną turnyre dalyvauja 276 komandos trijose amžiaus grupėse. Komandos iš pradžių rungtyniavo savo regionuose, o vėliau - dėl stipriausios šalies komandos vardo.

Gruodžio 11 d. Prienų arenoje padalintos į dvi grupes rungtyniavo U-12 (12 metų ir jaunesni) amžiaus grupės 10 geriausiųjų. Nugalėtojais tapo Šilalės S. Dariaus ir S. Girėno progimnazijos moksleiviai.

Šilalės atstovai užtikrintai laimėjo abejas A grupės dvikovas ir pusfinalį, o finale sužaidė lygiosiomis 1:1 ir tik po baudinių serijos įveikė Šiaulių Medelyno progimnaziją.

„Buvo labai smagu dalyvauti. Pradinius etapus įveikti buvo taip pat nelengva, bet mums pasisekė. Buvome drausmingi, vaikinai klausė mano nurodymų ir stengėsi. Buvome užsispyrę žemaičiai. Vaikai žinojo, kad tai gali būti vienintelis toks šansas. Prieš kelis metus su kita grupe buvome Golo finaluose, bet čempionais nesame tapę”, - kalbėjo nugalėtojų mokyklos kūno kultūros mokytojas Arūnas Radavičius.

Anot jo, buvo nelengva persilaužti, nes savo mokykloje šilališkiai žaidžia mažesnėje salėje. Futbolas Šilalėje vienas populiariausių sporto šakų. Tačiau, anot pedagogo, ne žaidimo rezultatai svarbiausia: „Vaikams reikėtų daugiau sportuoti. Yra nemažai, kurie nesportuoja ir tai jaučiasi. Tokie projektai kaip MrGolas, žinoma, padeda pritraukti vaikus į sportą. Mokyklos vadovai taip pat yra supratingi dėl mūsų ilgų kelionių.”

Šilalės komandos jaunieji žaidėjai tikino, kad pergalei prireikė nemažai pastangų. „Buvo labai smagu. Prireikė daug energijos, noro kovoti už savo komandą, - laimėjimo priežastis įvardino Titas. Jo dienotvarkėje daugiau šokių nei futbolo, bet šis sportas irgi patinka: „Labai patinka, nes gali parodyti save, pagerinti ištermę.“

Jo komandos draugas Rokas jau kelerius metus lanko futbolo būrelį. „Buvo labai sunku, reikėjo ištverti. Labai padėjo mūsų vartininkas, gerai perdavinėjome kamuolį. Treneris gerai mums vadovavo“, - sakė moksleivis.

Komandinį charakterį finaluose pademonstravo Juodšilių „Šilo“ moksleiviai. Jie tris kartus pirmieji praleidę įvartį lygino rezultatą. Vilniaus rajono atstovams tai padėjo iškovoti trečiąją vietą.

„Pas mus mokykloje visi žaidžia futbolą – ir mergaitės, ir pradinukai. Gegužę laimėjome Pradinukų lygoje, o dabar ši komanda sėkmingai sžaidė MrGole. Turime draugišką komandą, visi žinojo kur bėgti, ką daryti. Vaikams labai patinka išvykos. Galbūt į tokį superfinalą važiuoji tik kartą gyvenime“, - pasakojo mokytojas Valerijus Fadejevas. 71-erių pedagogas masinio futbolo renginiuose dalyvauja dar nuo pirmųjų „Golo“ (tuomet „Ežiogolo“) varžybų.

Nepaisant rezultatų, dalyvavimu superfinale džiaugėsi ir Klausučių (Jurbarko r.) S. Santvaro gimnazijos mokytojas Rimantas Slavikas: „Vien patekti mums didžiulis pasiekimas. Esame labai patenkinti šios dienos švente. Dalyvauju ir kitų sporto šakų renginiuose, galiu palyginti. Čia viskas surengta super. Vaikams liks atminimas visam gyvenimui.“

Prizininkus apdovanojo ryškios futbolo asmenybės - Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius, techninis direktorius Patrickas de Wilde.

„Prieš tapdamas treneriu buvau mokytoju, studijavau kūno kultūrą ir biologiją, todėl žinau apie tokius renginius. Man tai labai patinka, nes dalyvauja tiek daug žaidėjų. Ne kiekvienas gali tapti elitiniu futbolininku, bet matome, kad vaikai yra laimingi“, - kalbėjo belgas.

Galutinė U12 varžybų rikiuotė:

1. Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija;
2. Šiaulių Medelyno progimnazija;
3. Juodšilių „Šilo“ gimnazija;
4. Kauno A. Stulginskio mokykla daugiafunkcis centras;
5-6. Molėtų progimnazija,
Vilkijos gimnazija;
7-8. Telšių V. Borisevičiaus gimnazija,
Alytaus šv. Benedikto gimnazija;
9-10. Krekenavos M. Antanaičio gimnazija
Klausučių S. Santvaro pagr. mokykla.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...