Mourinho kalbos įkvėpti: "Man Utd" panaikino dviejų įvarčių deficitą ir palaužė "Newcastle"

Šeštadienį 19 val. 30 min. Anglijos "Premier" lygoje įvyko aštuntoji 8-ojo turo dvikova.

"Old Trafford" stadione dėl savo ateities besikaunančio Jose Mourinho vadovaujamas "Manchester United" priėmė "Newcastle" futbolininkus. "Raudonieji velniai" rungtynių pradžioje praleido net du įvarčius, tačiau po antrojo kėlinio lyg Mourinho kalbos įkvėpti panaikino deficitą ir išplėšė pergalę rezultatu 3:2.

Žiniasklaidoje dar prieš susitikimą buvo kalbama apie tai, kad J. Mourinho tai bus "gyvenk arba mirk" rungtynės. "United" nebuvo laimėjęs paskutinių keturių rungtynių, todėl dar viena nesėkmė galėjo nulemti stratego atleidimą.

Rungtynių pradžia prie to ir vedė - jau 7-ąją minutę Kenedy prasibrovė kelią link varžovų baudos aikštelės ir puikiu smūgiu išvedė "šarkas" į priekį. Ties tuo šeimininkų tragedija nesibaigė - vos po trijų minučių Yoshinori Muto atrado erdvių varžovų gynyboje ir galingu smūgiu pažeme padidino "Newcastle" pranašumą iki dviejų įvarčių.

"Man Utd" komandai tai buvo didžiulis šokas - per likusį pirmojo kėlinio laiką "raudonieji velniai" atsitiesti taip ir nesugebėjo.

Antrajame kėlinyje J. Mourinho iškart metė savo pavojingiausią ginklą - Marouane'ą Fellaini. Pirmojo įvarčio šeimininkams teko palaukti, tačiau viltis pakovoti bent dėl taško grąžino Juanas Mata - 70-ąją minutę ispanas baudos smūgiu sumažino atsilikimą iki įvarčio.

"Man Utd" pajuto "kraujo skonį" ir 76-ąją minutę rezultatas tapo lygus - Anthony Martialis varžovų baudos aikštelės prieigose rado momentą smūgiui atlikti ir galiausiai išlygino rezultatą.

Mančesterio vienuolikė atgavo tikėjimą ir varžovus pradėjo spausti dar intensyviau. 90-ąją minutę "Old Trafford" stadionas pasinerė į euforiją - Alexis Sanchezas po Ashley Youngo perdavimo galva nukreipė kamuolį į "šarkų" vartus ir išplėšė sensacingą pergalę.

"Man Utd" vienuolikė įsirašė ketvirtą pergalę į savo turnyrinės lentelės kraitį ir iš 10-os pozicijos pakilo į aštuntąją vietą. Dviejų įvarčių pranašumą iššvaistęs "Newcastle" ir toliau lieka be pergalės šiame sezone.

Rezultatas:

"Man Utd" 3 - 2 "Newcastle"
7' [0 - 1] Kenedy
10' [0 - 2] Y. Muto
70' [1 - 2] J. Mata
76' [2 - 2] Martial
90' [3 - 2] A. Sanchez

Turnyrinė lentelė: