Mourinho sugrįžimas į "Stamford Bridge": "Chelsea" - "Man Utd" (apžvalga)

Daugelis futbolo sirgalių jau spėjo pasiilgti klubinio futbolo, tačiau jau kone pirmą dieną po rinktinių pertraukos Anglijos "Premier" lyga padovanos intriguojančią dvikovą "Stamford Bridge" stadione.

9-ajame šių pirmenybių ture į kovą stoja du vienas kitai gerai pažįstantys klubai - Londono "Chelsea" ir "Manchester United". Jeigu vienam šios komandos strategui šis sezonas klostosi kone idealiai, kitas vis dar intensyviai kovoja dėl savo ateities.

Jose Mourinho ir Maurizio Sarri treniruojamos komandos į kovą Londono sostinėje įsikūrusiame stadione stos 14 valandą 30 minučių Lietuvos laiku.


Komandų rezultatai

"Manchester United" klubo stovykloje šį sezoną daugiau kalbama ne apie komandos pasirodymus, o užkulisinius dalykus - Paulio Pogba ir Jose Mourinho santykius, klubo vadovų neapsisprendimą ir itin prastą Alexio Sanchezo žaidimą.

Jose Mourinho prieš pat rinktinių pertrauką galimai turėjo išlikimo rungtynes - ne vienoje žiniasklaidoje priemonėse buvo pranešta, kad susitikimas su "Newcastle" nulems portugalo ateitį. Kas būtų, jeigu "raudonieji velniai" būtų patyrę nesėkmę, mes jau nesužinosime - netikėtai atsitiesę "Man Utd" futbolininkai nutraukė nesėkmingų pasirodymų seriją ir šventė pergalę rezultatu 3:2.

"Šarkos" buvo užkėlusios Damoklo kardą virš J. Mourinho galvos, kai įmušė du greitus įvarčius. Visgi antrajame kėlinyje namuose žaidusiems "United" žaidėjams pavyko atsitiesti, o pergalingą įvartį pasiekė ne bet kas kitas, o žiniasklaidos ir sirgalių kritikuotas Alexis Sanchezas.

Prieš tai "Man Utd" per ketverias rungtynes nebuvo pasiekęs pergalės - lygiosios su "Valencia" ir "Wolves" bei nesėkmės prieš "West Ham" ir Franko Lampardo vadovaujamą "Derby County". Jeigu praėjusį sezoną J. Mourinho komandos ginklas buvo gera gynyba, šį sezoną toks žaidimo elementas jų gretose nebeegzistuoja - per paskutines penkias rungtynes praleisti aštuoni įvarčiai.

"Raudonieji velniai" po aštuonių turų "Premier" lygoje rikiuojasi sau nebūdingoje aštuntoje pozicijoje, tiesa, atsilikimas nuo didžiojo ketverto nėra toks didelis - viso labo 5 taškai.

Maurizio Sarri debiutinis sezonas "Premier" lygoje klostosi beveik nepriekaištingai - kol kas nepatirta nė viena nesėkme žaidžiant lygoje. "Chelsea" šį sezoną šešis kartus šventė pergalę ir du kartus tenkinosi lygiosiomis. Šiuo metu "mėlynieji" kartu su "Liverpool" ir "Man City" turi po 20 taškų ir dalinasi lyderio pozicija.

Per paskutines penkias rungtynes "Chelsea" nėra patyręs nesėkmės nei savo šalies fronte, nei Europoje - trys pergalės ir dvejos lygiosios. Jie įveikė "Southampton", "Vidi" ir "Liverpool", o taškus iš jų atėmė tas pats "Liverpool" bei "West Ham".

"Chelsea" už "Man Utd" žaidžia geriau ne tik gynyboje (trys sausos rungtynes per paskutinis penkis susitikimus), bet ir puolime - šį sezoną "Premier" lygoje jau įmušta 18 įvarčių, kai "Man Utd" sąskaitoje tėra 13.

Komandų naujienos

"Chelsea" savo stovykloje neturi jokių problemų - visi pagrindinės sudėties žaidėjai yra pasiruošę padėti komandai principinėje dvikovoje. Šiokių tokių problemų per rinktinių pertrauką turėjo Rossas Barkley, tačiau anglas yra pasiruošęs žengti į aikštę.

"Mėlynųjų" startinėje sudėtyje nesitikima pamatyti jokių siurprizų - M. Sarri turėtų remtis tuo vienuoliktuku, su kuriuo dažniausiai ir žaidžia "Premier" lygoje. Kertiniais žaidėjais šiuometiniame "Chelsea" tapo du naujokai saugų linijoje - Jorginho ir Mateo Kovačičius.

"Man Utd" komandoje yra gerokai daugiau problemų - komandai gali būti priverstas nepadėti vienas svarbiausių jos žaidėjų Nemanja Matičius. Taip pat po traumų vis dar nėra atsigavę Jesse Lingardas bei Marcosas Rojo. Vis dar nežinoma Scotto McTominay'us bei Diogo Daloto fizinė būklė.

Į rikiuotę prieš akistatą su "Chelsea" spėjo grįžti Anderis Herrera, kuris greičiausiai ir užims N. Matičiaus vietą aikštėje. Kadangi dėl traumų negalės žaisti net keli vidurio saugai, sunkiai prognozuojama, kokį vienuoliktuką pasirinks J. Mourinho, nes prieš atakuojančias komandas portugalas buvo išbandęs ir visiškai į gynybą orientuotą saugų liniją.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Chelsea": (4-3-3) Kepa; Cezar Azpilicueta, Antonio Rudiger, David Luiz, Marcos Alonso; N'Golo Kante, Jorginho, Mateo Kovačič; Pedro, Olivier Giroud, Eden Hazard.

"Man Utd": (4-3-3) David De Gea; Antonio Valencia, Chris Smalling, Victor Lindelof, Luke Shaw; Fred, Ander Herrera, Paul Pogba; Anthony Martial, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez.

Įdomūs faktai

Vienintelė Londono "Chelsea" klubo nesėkmė "Stamford Bridge" stadione prieš "Man Utd" buvo patirta 2012 metų spalį - per visą tarpusavio susitikimų istoriją "mėlynieji" savo stadione yra laimėję 10 kartų ir dar penkis sykius sužaidę lygiosiomis.

"Man Utd" komandai prieš "Chelsea" po Sero Alexo Fergusono pasitraukimo nepavyko laimėti jokių rungtynių "Stamford Bridge" stadione nei žaidžiant lygoje, nei taurėse - vienos lygiosios ir penki pralaimėjimai.

"Raudoniesiems velniams" šalies pirmenybėse "Chelsea" yra pati nepalankiausia komanda per visą istoriją - jau patirta 18 nesėkmių. "Mėlynieji" ir "Brighton" yra vieninteliai, "Premier" lygoje turintys daugiau iškovotų nei pralaimėtų rungtynių prieš "Man Utd".

Jeigu "United" komandai pavyktų pasiekti pergalę, tai būti pirmas kartas nuo 2011 metų, kai jiems pavyko laimėti dvi iš eilės lygos rungtynes prieš "Chelsea".

Puikiai šį sezoną pradėjęs "Chelsea" per paskutines 15 "Premier" lygos rungtynių sugebėjo iškovoti 10 pergalių, keturis kartus sužaisti lygiosiomis ir tik kartą patirti nesėkmės skonį.

Edenas Hazardas šiais metais yra tapęs tikru varžovų gynėjų siaubu - per aštuonis susitikimus Anglijos čempionate belgas yra įmušęs septynis įvarčius ir atlikęs tris rezultatyvius perdavimus.

Nesėkmė prieš "Chelsea" Mančesterio komandai reikštų prasčiausią sezono startą "Premier" lygoje nuo 2014-15 metų sezono, kai "Man Utd" po devynerių rungtynių taip pat turėjo 13 taškų.

Jose Mourinho auklėtiniams šį sezoną išsaugoti savo vartus tuščius pavyko tik kartą. Iš viso "Man Utd" jau praleido 14 įvarčių ir gynyboje prasčiau už juos žaidžia tik trys kitos "Premier" lygos komandos.

Portugalui būnant "Man Utd" ekipos treneriu žaisti išvykos rungtynes prieš "Chelsea" sekasi itin sunkiai - trys nesėkmės ir bendras praleistų bei įmuštų įvarčių santykis 0:6.