Mūšis dėl A lygos aukso: "Sūduva" - "Žalgiris" (apžvalga)

Ilgai laukta A lygos sezono kulminacija – jau šiandien. Mūšyje, kuris lems Lietuvos čempionato aukso medalių laimėtojus, susitiks Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ komandos.

Mačo Marijampolėje pradžia – 13:00 val. o susitikimą tiesiogiai galėsite stebėti TV6 kanalu.


Turnyrinė situacija

Prieš paskutinį A lygos turą „Sūduva“ turi 68 taškus ir prieš šiandieninius varžovus pirmauja vienu tašku. Tai reiškia, kad auksą marijampoliečiai iškovotų ir tokiu atveju, jei mačas pasibaigtų lygiosiomis, o „Žalgirį“ šiose rungtynėse tenkins tik pergalė.

Sportinės formos

Iš paskutinių trylikos rungtynių „Sūduva“ laimėjo net dvylika susitikimų. Tiesa, penktajame rate jiems lengva nebuvo – prieš „Trakus“ buvo patirta nesėkmė, o kitas tris rungtynes marijampoliečiai laimėjo vieno įvarčio skirtumu.

Iškritę iš Čempionų lygos turnyro, žalgiriečiai A lygoje įkrito į gilią žaidybinę krizę. Po pralaimėjimo „Ludogorets“ ekipai, vilniečiai laimėjo vos pusę žaistų A lygos susitikimų, o situacija buvo dar blogesnė prieš penktojo rato pradžią. Per paskutinius keturis susitikimus „Žalgiris“ iškovojo tris pergales, nusileisdami tik „Jonavos“ ekipai.

Paskutinį kartą šios komandos tarpusavyje susitiko spalio 22 dieną Marijampolėje, o tada pergalę 3:0 iškovojo šeimininkai.

Komandų naujienos

„Sūduvos“ ekipoje į rikiuotę sugrįžta paskutinį mačą dėl diskvalifikacijos praleidęs Karolis Laukžemis ir poilsio dėl žaidimo jaunimo rinktinėje gavęs Giedrius Matulevičius. Apie traumuotus žaidėjus pranešimų komandoje nėra, tad veikiausiai į aikštę šeimininkai galės mesti visus geriausius savo žaidėjus.

Tuo tarpu „Žalgirio“ gretose nebus traumuoto gynėjo Lino Klimavičiaus. Trečiadienį prieš „Utenį“ vilniečiai vertėsi be dar dviejų gynėjų: sirgusio Egidijaus Vaitkūno ir nepilnai mačui pasiruošusio bei ant suolo likusio Donavano Slijngardo, tačiau abu jie veikiausiai šiandien aikštėje pasirodys nuo pat pirmųjų susitikimo minučių.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Sūduva“: Kardum; Slavickas, Abu Bakr, Kerla, Jankauskas, Švrljuga; Leimonas, Manzorro, Verbickas; Veliulis, Laukžemis.

Žalgiris“ : Vitkauskas; Vaitkūnas, Oyarzun, Mbodj, Slijngard; Blagojevič, Kuklys, Ljujič; Elivelto, Lukša, Šernas.

Įdomūs faktai

Šį sezoną A lygoje per keturis tarpusavio mačus tarp šių komandų buvo užfiksuota lygybė – abi ekipos laimėjo po vieną dvikovą, o dar du mačai baigėsi lygiosiomis. Klubai tai pat kovojo ir LFF taurės pusfinalyje, kuriame pergalę po 11 metrų baudinių serijos džiaugėsi vilniečiai;

Abejose šio sezono A lygos mačuose Marijampolėje „Žalgiris“ susitikimą pabaigdavo nepelnęs nė vieno įvarčio;

Per paskutinius du mačus A lygoje „Žalgiris“ į savo vartus praleido net šešis įvarčius;

„Sūduva“ yra rezultatyviausia šio sezono A lygos ekipa – marijampoliečiai pelnė 70 įvarčių ir artimiausius konkurentus, „Žalgirį“, lenkia aštuoniais tiksliais smūgiais;

Šiame A lygos sezone „Sūduva“ namuose vis dar nėra patyrusi nė vieno pralaimėjimo (10 pergalių, 6 lygiosios);

Paskutinį kartą paskutiniame ture dvi ekipos tarpusavyje dėl Lietuvos čempionato aukso medalių kovojo dar 2004 metais, kai prieš paskutinį turą lygiai taškų buvo surinkusios dvi jau nebeegzistuojančios komandos Panevėžio „Ekranas“ ir „FBK Kaunas“. Tuomet lemiamą susitikimą 2:0 laimėjo svečiai iš Kauno. Tuo tarpu 2009 metais paskutiniame ture Vilniaus „Vėtra“ prieš paskutinį turą atsiliko trimis taškais ir paskutiniame ture prieš „Ekraną“ galėjo išplėšti papildomą mačą, tačiau pralaimėjimas jiems lėmė antrąją vietą;

Jei Čempionų titulą šiandien iškovotų „Žalgiris“, jie laimėtų penktą čempionų titulą iš eilės ir susilygintų su Panevėžio „Ekrano“ (2008-2012 metai) pasiekimu ir priartėtų prie šešis metus iš eilės triumfavusio „FBK Kauno“ (1999-2004 metai).

Vilniečiams laimėjus auksą tai taip pat būtų jų aštuntasis A lygos nugalėtojų titulas, o pagal šį skaičių jie pavytų jau minėtą „FBK Kauną“, kuris per savo istoriją buvo laimėjęs aštuonis A lygos čempionų titulus ir iki šiol pirmauja pagal šį pasiekimą;

Tuo tarpu Marijampolės „Sūduvai“ tai būtų pirmasis A lygos nugalėtojų titulas per visą klubo istoriją. Iki šiol geriausią pasiekimą jie buvo užfiksavę 2007 ir 2010 metais, kai iškovojo Lietuvos čempionato sidabro medalius;

Šiose rungtynėse išvysime ir tris rezultatyviausios šio sezono A lygos žaidėjus. Žalgirietis Darvydas Šernas su 18 tikslių smūgių užtikrintai žengia pirmoje pozicijoje, o 12 kartų pasižymėjęs jo komandos draugas Elivelto užima trečiąją vietą. Tarp jų įsitaisęs „Sūduvos“ atakų lyderis Karolis Laukžemis, kurio sąskaitoje 13 tikslių smūgių.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...