Muštynėmis virtusioje "Man City" ir "Chelsea" dvikovoje - A. Conte auklėtinių triumfas (VIDEO)

14 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje startavo 14-asis turas.

"Etihad" stadione įvyks daug susidomėjimo sukėlusi dvikova tarp "Manchester City" ir Londono "Chelsea" klubų. Muštynėmis rungtynių pabaigoje virtusi dvikova Antonio Conte vadovaujamai komandai atnešė įspūdingai iškovotus tris taškus - pergalę rezultatu 3-1 šventė "mėlynieji".

Pirmasis kėlinys nuo pat pirmų minučių priklausė Pepo Guardiolos treniruojamai komandai, kuri aktyviau ir kokybiškiau rungtyniavo prie varžovų baudos aikštelės.

14-ąją minutę pirmąją pavojingą progą prieš "Man City" vartų sukūrė Edenas Hazardas. Po Pedro perdavimo belgas atliko smūgį visai šalia Claudio Bravo ginamų vartų.

20-ąją minutę galingą smūgį į viršutinį vartų kampą atliko Sergio Aguero, tačiau Thibaut Courtois reagavo.  25-ąją minutę kamuolys įkrito į "Chelsea" vartų tinklą, tačiau buvo užfiksuota nuošalė. Jau kitos atakos metu "mėlynieji' galėjo įsiveržti į priekį, tačiau E. Hazardo reido įvarčiui pelnyti neužteko.

Pirmojo kėlinio pabaigoje "Man City" dar labiau pradėjo spausti savo varžovus ir 45-ąją minutę pasiekė pirmąjį įvartį. Baudos aikštelėje varžovus suklaidinęs Jesusas Navasas privertė į savus vartus kamuolį pasiųsti "Chelsea" kapitoną Gary Cahillą.

Antrasis kėlinys taip pat prasidėjo šeimininkų aktyviu futbolu, bet vėliau agresyvesnį žaidimą priekyje pradėjo demonstruoti ir "Chelsea" ekipa.

56-ąją minutę Kevinas De Bruyne turėjo puikią progą padidinti pranašumą iki dviejų įvarčių, tačiau po puikaus J. Navaso perdavimo vos iš kelių metrų nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartų tinklą.

60-ąją minutę triumfavo "Chelsea" ekipai, kai po nuostabaus Cesco Fabregaso perdavimo į kovą su Johno Stoneso pasileidęs Diego Costa pergudravo anglą ir tikslu smūgiu sugrąžino intrigą šioje dvikoje.

Po praleisto įvarčio "Man City" turėjo progų pasižymėti, tačiau "Chelsea" naudojosi "miestiečių" spragomis aikštės viduryje ir gynyboje. 70-ąją minutę greitos kontraatakos metu po puikaus D. Costos perdavimo Willianas nuginklavo C. Bravo ir išvedė svečius į priekį.

Per likusį laiką "Chelsea" ekipa praleisti įvarčio nebuvo nusiteikusi ir sėkmingai apsigynusi 90-ąją minutę padėjo galutinį tašką šioje dvikovoje. E. Hazardas po aukšto Marcoso Alonso perdavimo spurtavo į priekį ir už nugaros palikęs kelis "Man City" gynėjus smeigė trečią vinį į šeimininkų vartus.

Per pridėtą teisėjo laiką gražaus žaidimo žiūrovai nebeišvydo - žaidėjai vienas kitam kibo į atlapus. Sergio Aguero už grubią pražangą prieš Davidą Luizą buvo pašalintas iš aikštės, o tarp žaidėjų kilo susistumdymai. Fernandinho pradėjo net smaugti C. Fabregasą ir aikštę taip pat paliko su raudona kortele.

Pergalę iškovojęs "Chelsea" klubas lieka vienvaldžiu lygos lyderiu ir nuo artimiausiu persekiotojų bent laikinam įgijo 4 taškų pranašumą.

Rezultatas:

"Manchester City" 1 - 3 "Chelsea"
45' [1 - 0] G. Cahill (į savus vartus)
60' [1 - 1] D. Costa
70' [1 - 2] Willian
90' [1 - 3] E. Hazard
90+6' S. Aguero ("Man City") pašalintas iš aikštės
90+6' Fernandinho ("Man City") pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Man City": Bravo, Stones, Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Gundogan, Navas, Sane, Silva, De Bruyne, Aguero.

"Chelsea": Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard.