M.Zubas: "Burtais esu patenkintas"

Paaiškėjus, kad pirmajame UEFA Europos lygos atrankos etape Vilniaus „Žalgiris“ susitiks su Budapešto „Honved“, savo mintimis apie burtus pasidalino treneris Marekas Zubas, kapitonas Saulius Mikoliūnas ir sporto direktorius Deividas Česnauskis.

„Turbūt visas mūsų ofisas norėjo, kad burtuose tektų Rygos RFS, tačiau iš neskirstytų komandų gavome turbūt stipriausią varžovą. Tai klubas su gilia istorija, net 14 kartų tapęs šalies čempionu ir neseniai žaidęs taurės finale. Tai gera komanda. Dabar turime atlikti namų darbus ir maksimaliai tam pasiruošti“, - fkzalgiris.lt kalbėjo D. Česnauskis.

Per savo karjerą daugybę rungtynių tarptautiniuose turnyruose sužaidęs S. Mikoliūnas apie varžovus kalbėjo pagarbiai, tačiau neslėpė, kad vienintelis tikslas – kitas etapas.

„Europoje lengvų etapų nebūna, kiekvieną varžovą reikia gerbti. Manau, kad mums teko neprastas oponentas. Nepaisant to, esame užtikrinti ir pasitikintys savimi, darysime viską, kad patektume į kitą etapą. Tikrai galime kovoti ir tą padarysime. Tikiu mūsų komanda“, - sakė jis.

Tuo tarpu treneris M. Zubas pasidžiaugė, kad Budapeštas – gana lengvai pasiekiamas miestas.

„Visų pirma gerai, kad kelionė nebus sunki ir varginanti, tai visada svarbus aspektas. Kas liečia komandos lygį, šiuo metu man sunku kažką pasakyti. Reikia atidžiai susipažinti su varžovų sudėtimi, analizuoti video medžiagą. Vengrijos čempionatas yra pajėgus, o varžovas tituluotas, bet mūsų užduotis aiški ir tikiu, kad galime ją įgyvendinti. Burtais esu patenkintas. Tai, kad antrąsias rungtynes žaisime namuose, dažniausiai yra pliusas“, - Nijone vykusią burtų traukimo ceremoniją pakomentavo jis.

Jau šiandien paaiškės su kuo „Žalgirio“ ir „Honved“ poros nugalėtojas susitiks antrajame atrankos etape.

fkzalgiris.lt