M.Zubas: „Miegojome gynybos viduryje“

Vilniaus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas po dramatiškos pergalės Kaune prieš „Kauno Žalgirį“ (4:3) dėkojo vyrams už parodytą charakterį, tačiau pirštu bedė į klaidas gynyboje.

Jau pirmajame kėlinyje žiūrovai išvydo net penkis įvarčius ir ilsėtis komandos išėjo švieslentėje degant skaičiams 3:2 vilniečių naudai. Antrajame kėlinyje komandos pasižymėjo po kartą, o pergalingą įvartį Ertonas Fejzullahu po Modesto Vorobjovo perdavimo įmušė paskutinę pagrindinio laiko minutę.

„Tai buvo beprotiškos rungtynės - matėme daug emocijų, daug kovos, daug įvarčių. Du įvarčiai pirmajame kėlinyje mus išmušė iš vėžių, to nesitikėjome, ypatingai blogai tai, kaip lengvai juos praleidome. Miegojome gynybos viduryje, todėl per pertrauką pakeitėme Mevlaną Adili. Jam tai nebuvo geras mačas“, - kalbėjo M. Zubas.

Nepaisant trijų praleistų įvarčių, žalgiriečių treneriui iš Lenkijos patiko parodytas noras ir charakteris.

„Šių rungtynių scenarijus buvo ypatingas. Kaskart, kai varžovai įmušdavo, mes sugebėdavome greitai atsakyti tuo pačiu. Tai ir buvo raktas į pergalę. Parodėme didelį norą ir charakterį. Taip pat noriu paminėti, kad šį kartą išvydome, ką gali Ertonas Fejzullahu. Jis parodė savo įgūdžius tinkamu metu. Mums labai reikėjo to įvarčio ir trijų taškų“, - spaudos konferencijoje dėstė M. Zubas.

Tuo tarpu pergalingą įvartį pelnęs E. Fejzullahu džiaugėsi iškovota pergale, bet ne žaidimu.

„Darėme per daug klaidų gynyboje ir leidome varžovams pelnyti lengvus įvarčius. Kaip ten bebūtų, tai buvo mūsų rungtynės ir mes jas laimėjome. Aikštė buvo sausa ir žaisti futbolo ant žemės nebuvo galimybių, tad buvo daug ilgų kamuolių ir dvikovų, kurias reikėjo laimėti.

Man nesvarbu, kas muša įvarčius, džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę. Jei namo būtume grįžę sužaidę lygiosiomis, tikrai būčiau labai piktas“, - sakė jis.

Artimiausias rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais jau birželio 19 d. trečiadienį namuose su Kauno „Stumbru“. Tai bus LFF taurės aštuntfinalis.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...