M.Zubas: šiandien niekaip nesulaikėme Elivelto (VIDEO)

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas po rungtynių Panevėžyje stebėjosi, kad jo auklėtiniams nepavyko sulaikyti varžovų puolėjo.

„Tai buvo įdomios rungtynės. Mano nuomone, šiandien matėme dvejas rungtynes: „Žalgiris“ - „Ekranas“ 3:1 ir  „Žalgiris“ - Elivelto 0:4. Keturi mūsų žaidėjai užsidirbo geltonąsias korteles, ir visas stabdydami tą patį vaikiną. Šiandien jo vienintelio nepajėgėme sustabdyti. Futbolo rungtynėms nebūdinga, kad vienas žaidėjas vis išprovokuoja pražangas ir niekaip nesiseka jį sustabdyti. Vis dėlto mums svarbiausi yra iškovoti 3 taškai“, - po rungtynių kalbėjo M. Zubas.

Pasak futbolo specialisto, žaisti su „Ekranu“ vilniečiams visada sunku.

„Šiandien itin, nes komanda visiškai pasikeitė, buvo sunku nuspėti, kokį futbolą ji pademonstruos. Vis dėlto pažįstame trenerį, jis „Ekrane“ nepasikeitė. Šis treneris žino, kaip žaisti prieš „Žalgirį“, ir šiandien jie bandė mus sustabdyti. Be abejo, tai nebuvo geros rungtynės mums“, - teigė „Žalgirio“ strategas.

M. Zubas tvirtino, kad komandai kilo sunkumų po ilgos pertraukos žaidžiant ne ant dirbtinės dangos.

„Prieš keletą mėnesių Konstantinas Sarsanija pavadino mus parketine komanda. Šiandien manau, kad tie žodžiai turi pagrindą. Po keleto rungtynių ant mūsų dangos šiandien turėjome sunkumų kontroliuodami kamuolį. Vis dėlto tai yra tik vienas rungtynių elementas, - sakė treneris. - „Ekranas“ šiandien praleido 3 lengvus įvarčius paprastose situacijose. Taip pat manau, kad vartininkas šiandien nebuvo stiprioji jų komandos dalis. Kai įmušėme trečiąjį įvartį, jis pavėlavo reaguoti į smūgį. Tas įvartis mums suteikė saugų pranašumą, o „Ekranas“, mano nuomone, po to įvarčio nustojo tikėti, kad gali iškovoti bent tašką.“

Iš karto po mačo Panevėžyje „Žalgirio“ strategas pradėjo galvoti apie po savaitės laukiančias rungtynes su Pakruojo „Kruoja“. Papildoma priežastimi susirūpinimui tapo Lino Pilibaičio trauma.

„Linui prakirstas antakis. Dabar negaliu pasakyti, kokia bus jo padėtis artimiausiomis dienomis. Tai jau trečias mūsų puolėjas, patiriantis traumą. Bet mes vis dar turime Andrių Veličką. Kartais tokie dalykai futbole nutinka, - sakė M. Zubas. - Taip pat nesu tikras, kas turės praleisti rungtynes dėl kortelių, turėsime skaičiuoti. Bet kuriuo atveju, laukiu sunkių rungtynių. Visos komandos stengiasi su mumis kovoti iš visų jėgų, o tai yra gerai futbolo lygiui, aistruoliams ir visai A lygai.“

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...