Namuose atsilaikiusi "Sūduva" keliauja į kitą Europos lygos etapą

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai namuose sugebėjo atsilaikyti prieš Jurmalos „Spartaks“ ir iškovojo bilietą į kitą Europos lygos etapą.

Marijampoliečiai „Arvi“ stadione sužaidė lygiosiomis 0:0, o pergalė minimaliu skirtumu Latvijoje lėmė, kad sūduviečiai antrus metus iš eilės žais Europos lygos atrankos atkrintamųjų etape.

Jau aišku, kad teigiamą rezultatą pasiekusi „Sūduva“ kitame etape, kuris prasidės kitą savaitę, žais su galinguoju Škotijos klubu – Glazgo „Celtic“. Tai bus paskutinis atrankos etapas prieš Europos lygos grupių etapą. Kol kas dar nė vienai Lietuvos futbolo komandai nėra pavykę prasibrauti į pagrindinį didžiųjų Europos turnyrų etapą. 

„Sūduvos“ ekipa šiose rungtynėse pasirinko atsargesnę taktiką ir daugiau leido su kamuoliu žaisti varžovams.

Tai atsispindi ir pagrindinėje rungtynių statistikoje. „Spartaks“ atliko dvigubai daugiau smūgių negu suvalkiečiai – 14:7. To rezultatas lėmė ir tai, jog kur kas daugiau darbo turėjo Ivanas Kardumas. Latviai į vartų plotą smūgiavo 6 kartus, o „Sūduva“ – 3.

Rungtynių pabaigoje „Spartaks“ buvo užgulusi „Sūduvos“ vartus, tačiau pastarieji puikiai gynėsi ir dažnai patys pabėgdavo į ataką. Nors kitoje aikštės pusėje „Sūduva“ nieko pavojingo nekūrė, tačiau itin brangias latviams sekundes sėkmingai degino.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...