Naujas „Futboliuko“ sezonas nustebins savo įvairove

Vienuoliktą sezoną rugsėjį pradedantis skaičiuoti unikalumu išsiskiriantis projektas „Futboliukas“ sugrįžta atsinaujinęs ir ruošiasi nustebinti savo įvairove, nauju multifunkciniu puslapiu ir dalyvių skaičiumi.

„Futboliukas“ – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) inicijuotas ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos (MaFA) vykdomas ilgalaikės masinio futbolo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ projektas, skirtas ugdymo įstaigoms, turinčioms ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes.

2007 metais su šūkiu „Čia svarbu ne ūgis ... ir net ne smūgis“ startavęs „Futboliukas” sulaukė didelio ugdymo įstaigų dėmesio, o nuo projekto pradžios iki 2018 metų ši idėja suvienijo daugiau nei 300 įstaigų iš visos Lietuvos. „Futboliuko“ švente džiaugėsi tiek naujus potyrius išgyvenę vaikai, tiek kasdieninę rutiną pakeitę pedagogai.

Nuo šio sezono įvairiomis prasmėmis atsinaujinęs „Futboliukas“ kviečia visus dalyvius į magišką futbolo kelionę, kuri tęsis nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio. Projektas suvienys tiek jau dalyvavusias, tiek naujas ugdymo įstaigas, pasiruošusias susirgti futbolo virusu. Šiais metais projekte galės dalyvauti net 50 ugdymo įstaigų, kurios užsiregistruos pirmos.

„Futboliukas“ yra vienas esminių Lietuvos futbolo federacijos palaikomų masinio futbolo projektų, kuris stipriai prisideda prie to, jog vaikai vėliau ateitų į futbolo treniruotes ir leistų aktyviai laiką sportuodami. Taip pat projektas pasiekė tokį pagreitį, kad įvairios futbolo mokyklos ir futbolo komandos papildomai užsiima su vaikais pačiuose darželiuose. Projektas gyvuoja jau vienuoliktus metus, tai parodo sėkmingai gyvuojantį tęstinumą ir svarbą visiems. Norime sudaryti palankias sąlygas vystytis ir skatinti vaikams smalsumą pažinti futbolą per kūrybinę pusę”, – dėstė LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas.

„Projekte šiais metais įtrauksime ir ankstesniais metais dalyvavusias ugdymo įstaigas. Kartais jiems pritrūksta žinių tęsti projektą, bet mes norime padėti, suteikti užduočių gaires pedagogams, kurie galėtų integruoti „Futboliuko“ užduotis į savo programą ir praplėsti kasdieninę edukacinę veiklą. Mes žinome, kad su mažaisiais dirba kūrybingi pedagogai, todėl neabejojame, kad visa tai bus naudinga. Tikime, kad „Futboliuko“ dėka suartinsime bendruomenes. „Futboliukas“ yra ne tik sportas, ar žaidimas – bet ir puiki edukacinė priemonė“, – tvirtino MaFA direktorius Ignas Marcinkevičius.

Šiais metais startuoja interaktyvus puslapis, draugišku vaikams ir „Futboliuko“ bendruomenei pavadinimu www.asfutboliukas.lt, kuriame visos dalyvaujančios įstaigos valdys unikalų „Futboliuko“ personažą ir kiekvieną mėnesį pildys naujas užduotis. Kiekvienas mėnesis dalyviams pateiks vis įdomesnes užduotis, o didžiausių švenčių laikotarpiu jos bus atitinkamai pritaikytos, jog vaikai galėtų įsijausti bei lengviau įsisavinti medžiagą. Puslapyje pedagogai prie savo įstaigos trumpai aprašys įgyvendintas veiklas. Vaikai įdomias užduotis atliks ne tik aikštelėse ar salėse su futbolo kamuoliu, bet pieš, spręs su futbolo susijusias užduotis ir kitaip įvairiapusiškai lavins savo žinias apie futbolą, matematiką, logiką ir kitas disciplinas. Jas galės sekti ir vaikų tėvai.  

„Svarbu paminėti ir tai, jog mažesnės įstaigos neliks nuošalyje, nes jos turi mažai vaikų ir kartais joms sunku dalyvauti kai kuriuose projektuose. Pas mus laukiami visi – ir ugdymo įstaigos turinčios vieną grupę vaikų, ir turinčios 10 ir daugiau grupių. Pagal naujus nuostatus, kuo mažiau įstaiga turi ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ugdytinių, tuo daugiau jų turi būti įtraukta į projektą. Pavyzdžiui, jei įstaiga turi iki 50 ugdytinių, į projektą turi būti įtraukta ne mažiau 90 proc. jų. Jeigu ugdytinių yra daugiau kaip 200, į projektą turi būti įtrauka ne mažiau 15 proc. jų“, – dėstė I. Marcinkevičius

Atsinaujinęs „Futboliukas“ kviečia registruotis asfutboliukas.lt svetainėje. Prie projekto viešinimo ir dalyvių pritraukimo prisideda MaFA draugai Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos (RIUKKPA)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...