Naujas stadionas - tik iliuzija: Vyriausybė atsisakė finansuoti Kaune numatytą projektą

Šių metų rugpjūtį pagaliau atrodė, kad jau visai netrukus bus pradėti darbai dėl Lietuvos futbolo išsigelbėjimu turėjusiu tapti Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono.

Rugpjūtį Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis teigė, kad Lietuva turės aukščiausios klasės stadioną, atitiksiantį ketvirtąją kategoriją. Tačiau tiek meras, tiek visa Kauno savivaldybė yra šokiruota - numatytam projektui Vyriausybė finansų neskirs.

Taigi, Lietuva dar artimiausius 10 metų neturėtų išvysti stadiono, kokį turi beveik visos Europos šalys. Įdomu tai, kad praėjusį Vyriausybė jau buvo sutikusi finansuoti stadiono rekonstrukcijos darbus, tačiau nauja valdžia šiam projektui pinigų neberado.

Buvo planuota, kad dalis investicijų į stadiono darbus atkeliaus iš Europos Sąjungos, o dar 10 mln. eurų stadiono išlaidoms pasidalins Kauno savivaldybė ir Vyriausybė.

Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius 15min.lt šaltiniams atskleidė, kad Kaunas finansavimo iš Vyriausybės dabar gali sulaukti tik 2019 metais, kai ir vėl bus atrenkami nauji projektai.

Po rekonstrukcijos darbų turėjęs atrodyti S. Dariaus ir S. Girėno stadionas: (Kaunas.lt nuotr.)