Naujasis „Riterių“ strategas įvedė savo naujovių

Kai Vilniaus „Riteriai“ nesugebėjo peržengti Farerų Salų „Klaksvik“ barjero, jau kitą dieną į klubo ofisą Aurelijus Skarbalius atvyko su atsistatydinimo pareiškimu.

Tai sužinojęs vartininkų treneris Albertas Rybakas jau tuomet galėjo nuspėti, kad vadovai į jį kreipsis su prašymu perimti komandos vairą. Juk panašus scenarijus buvo 2016-aisiais, kai ekipą paliko Valdas Urbonas, ir taip buvo pernai, kai į Lenkiją persikėlė Kibu Vicuna.

„Visi šie kartai skirtingi. 2016-aisiais man tai buvo nauja, pernai aš komandą gavau psichologiniame pakilime, šiemet mes dar tik bandome lipti iš duobės, į kurią patekome po nesėkmės Farerų Salose. Kita vertus, jei geriau realizuotumėme progas, kurių sukuriame begales pastaruoju metu, turbūt, kad kalbėtumėm kitaip“, – pokalbį su oficialia klubo svetaine pradėjo A. Rybakas.

Perėmęs ekipos vairą, A. Rybakas nuo pirmos treniruotės bandė pakeisti žaidimo stilių, kuriuo vadovavosi A. Skarbalius. Patys futbolininkai jau užsiminė, kad sezono pradžioje daugiau dėmesio buvo skiriama taktikai ir standartinėms situacijoms, dabar – žaidimui.

„Mūsų komanda jauna, todėl visų tikslas, kad jie tobulėtų, sėkmingai atstovautų klubui ir tuo pačiu prasimuštų į nacionalinę rinktinę. Tada naudą gautų visos pusės. Aš noriu, kad mano komandos žaidėjai išmoktų nešti atsakomybę, išmoktų būti nugalėtojais bei pradėtų laimėti rungtynes, kurias privalo laimėti“, – savo filosofiją grindė A. Rybakas.

Prie jo treniravimo komanda iškovojo pergalę prieš „Palangą“, lygiosiomis sužaidė su Klaipėdos „Atlantu“ bei pralaimėjo „Kauno Žalgiriui“.

„Aš neabejoju, kad jei mes būtumėme pirmi įmušę Kaune, mes būtumėme laimėję tas rungtynes. Pasikartosiu, bet mes negalime švaistyti tiek daug progų. Visada pirmasis įvartis yra labai svarbus, tačiau žaidžiant su „Kauno Žalgiriu“ ypač. Tiesiog jų toks žaidimo stilius“, – dėstė A. Rybakas.

Šį penktadienį komandos Panevėžyje laukia paskutinis jėgų patikrinimas prieš mėnesio pertrauką. Rungtynės su „Sūduva“ nukeltos dėl jų dalyvavimo Europoje, po to pagal tvarkaraštį lauktų jau nebeegzistuojantis Kauno „Stumbras“, dar vėliau – rinktinių pertrauka.

„Tokia ilga pertrauka, be abejonės, išmuša iš žaidybinio ritmo, todėl privalėsime ieškoti varžovų kontrolinams sparingams. Kol kas esame susitarę su Gardino „Neman“ ekipa, bet tikiuosi, kad per tą laiką sužaisime mažiausiai dar vieną kontrolinį susitikimą“, – sakė A. Rybakas.

Šiuo metu „Riteriai“ turnyro lentelėje penkiais taškais lenkia „Kauno Žalgirį“ ir yra treti. Būtent trečią vietą A. Rybako vadovaujamiems „Riteriams“ pavyko iškovoti ir praėjusių metų pabaigoje, kai komanda skynė vien pergales.