Naujuoju "Real" treneriu pristatytas J. Lopetegui: norėjome viską išspręsti prieš čempionatą

"Vakar buvo liūdniausia diena mano gyvenime po to, kai mirė mano motina. Šiandien - laimingiausia", - su ašaromis akyse Madrido "Real" komandai prisistatė 51-erių metų Julenas Lopetegui.

Futbolo specialisto gyvenime per paskutines 48 valandas įvyko sunkiai pakeliami dalykai - jis prieš pat 2018 metų pasaulio čempionatą pasiekė susitarimą su Madrido "Real", bet tuo pačiu metu buvo atleistas iš Ispanijos rinktinės, su kuria buvo įvardijamas vienu iš favoritų laimėti planetos pirmenybes.

Ši istorija sukėlė milžinišką ažiotažą - "Real" komandai paskelbus, kad jie pasiekė susitarimą su J. Lopetegui, Ispanijos futbolo federacija nusprendė net nelaukti čempionato pabaigos, kas buvo sutarta tarp abiejų šalių, ir jį nedelsiant atleisti iš trenerio pareigų.

Ispanijos futbolo federacijos prezidentas vakar surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad apie įvykusias derybas tarp J. Lopetegui ir "Real" sužinojo iki paskelbimo likus vos penkios minutėms, tačiau visai kitokią istoriją dėstė tiek treneris, tiek Florentino Perezas.

"Pirmasis žmogus, kuris sužinojo mano susitarimą su "Real" buvo jis (Luisas Rubialesas red. past). Mes dvejus metus federacijoje turėjome dirbti su keturiais skirtingais prezidentais - visą tą laikotarpį išgyvenome tik dėka stipraus komandos kolektyvo.

"Visoje šioje situacijoje siekėme tik vieno - sąžiningumo ir skaidrumo. Delsimas paskelbti susitarimą su "Real" būtų tik pabloginęs situaciją, ir aš to daryti tikrai nenorėjau.

Iš pradžių Rubialesas buvo nuoširdus ir mane pasveikino su šiuo žingsniu, tačiau vėliau įvyko tai, ko aš nežinau. Tą pačią dieną norėjau surengti spaudos konferenciją, tačiau man buvo pasakyta laukti prezidento žodžio. Norėjome būti atviri ir viską pasakyti visuomenei. To padaryti negalėjau - netrukus sužinojau, kad esu atleistas, - dėstė savo mintis J. Lopetegui.

Prieš J. Loptegui pradedant kalbėti, savo poziciją išdėstė ir Madrido "Real" prezidentas: "Pasiekėme susitarimą, kuris turėjo įsigalioti po pasaulio čempionato. Nenorėjome laukti, nes informacijos paviešinimas turnyro metu būtų pridaręs gerokai daugiau žalos. Nė vienoje futbolo federacijoje dar nesame regėję tokio scenarijus, jog pasiekus susitarimą su treneriu, jis būtų nedelsiant atleistas prieš tokio turnyro pradžią.

Rubialeso reakcija į tai buvo tiesiog absurdiška. Tai buvo paprasčiausias noras pakenkti "Real" klubo įvaizdžiui, kuris išgyvena savo auksą amžių tris kartus iš eilės laimėjęs Čempionų lygą.

Susitarimas su Lopetegui buvo pasiektas per kelias valandas - mūsų pozicija iškart buvo viską pranešti kuo greičiau, kad būtų išvengta bet kokių spekuliacijų. Federacijos reakcija buvo neteisinga, beprecedentė ir vedama vieno žmogaus ego."

J. Lopetegui pasirašė trijų metų sutartį su klubu. Kaip teigė pats strategas, darbą komandoje jis pradės nuo rytojaus.

 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...