Neįtikėtina drama Londone baigėsi "Chesea" ir "Ajax" lygiosiomis, BVB palaužė "Inter"

Neįtikėtinais rezultatais antradienį vakare baigėsi 4-asis UEFA Čempionų lygos ratas E-H grupėse.

"Stamford Bridge" stadione įvyko vienos įspūdingiausių pastarųjų metų rungtynių. Trijų įvarčių deficitą panaikinęs Londono "Chelsea" klubas išplėšė lygiąsias 4:4 prieš dvi raudonas korteles vienos atakos metu užsidirbusį Amsterdamo "Ajax".

Jau pati pradžia žadėjo, kad šiose rungtynėse nuobodžiauti nereikės – 2-ąją minutę varžovus iš Amsterdamo išvedė kamuolį į savo vartus nukreipęs Tammy Abrahamas. Visgi "Chelsea" jau po kelių minučių rado atsakymą – į "Ajax" vartus buvo skirtas 11 m. baudinys, kurį šaltakraujiškai realizavo Jorginho.

Po išlyginamojo įvarčio prasidėjo "Ajax" komandos šou, kuris tęsėsi iki pat antrojo kėlinio pradžios – 20-ąją minutę svečiams pranašumą sugrąžino Quincy Promesas, o po 15 minučių į savo vartus kurioziškai įsimušė Kepa, kai kamuolys po fantastiško Hakimo Ziyecho smūgio atsitrenkė į virpstą, tuomet atšoko tiesiai į Kepos veidą ir galiausiai atsidūrė vartų tinkle.

"Chelsea" galingai pradėjo antrąjį kėlinį, tačiau Donny van de Beekas 55-ąją minutę puikiu smūgiu "Ajax" komandai jau sukrovė trijų įvarčių persvarą.

Atrodė, kad su šiuo įvarčiu "Ajax" užsitikrino pergalę, tačiau vėliau įvykiai pakrypo itin netikėta linkme. 63-ąją minutę "Chelsea" į kovą grąžino Cezaris Azpilicueta, tačiau esminis šių rungtynių lūžis įvyko 67-ąją minutę, kai vienos atakos metu "Ajax" neteko net dviejų žaidėjų bei užsidirbo 11 m. baudinį į savo vartus.

Daley Blindas iš aikštės buvo pašalintas dėl pražangos, o Joelis Veltmanas – dėl žaidimo ranka. 71-ąją minutę Jorginho stojo prie 11 m. žymos ir tiksliu smūgiu sušvelnino atsilikimą iki vieno įvarčio.

"Ajax" liko žaisti devyniese, todėl buvo tik laiko klausimas, kada "Chelsea" išlygins rezultatą. 74-ąją minutę tai padarė savo debiutinį įvartį "mėlynųjų" gretose pasiekęs Reece'as Jamesas. Per likusį laiką "Chelsea" kūrė tikrą pirtį "Ajax" baudos aikštelėje, tačiau svečiams iš Amsterdamo stebuklingai pavyko atsilaikyti ir dramatiškoje rungtynių pabaigoje išsaugoti tašką.

Dar viena drama buvo užfiksuota Dortmunde, kur vietos "Borussia" per antrąjį kėlinį panaikino dviejų įvarčių deficitą ir rezultatu 3:2 palaužė Milano "Inter" klubą.

Milano komandas vizitas garsiame Dortmundo komandos stadione prasidėjo fantastiškai – jau per pirmąjį kėlinį "Inter" po Lautaro Martinezo ir Matiaso Vecino įvarčių susikrovė dviejų įvarčių persvarą.

BVB savo šou pradėjo rengti antrajame kėlinyje, o pagrindiniu herojumi tapo Achrafas Hakimi. Jis 51-ąją minutę sumažino šeimininkų atsilikimą. Po 13 minučių "Borussia" jau džiaugėsi lygiu rezultatu – antrąjį įvartį pasiekė Julianas Brandtas, pasinaudojęs neužtikrintu svečių žaidimu gynyboje.

Pergalę 77-ąją minutę Dortmundo komandai nukalė tas pats A. Hakimi, pasižymėjęs po puikaus Jadono Sancho perdavimo. Krašto gynėjui iš Maroko tai buvo ketvirtas įvartis šiame Čempionų lygos sezone.

Likusios rungtynėse baigėsi "Liverpool", "Valencia", "Lyon" pergalėmis bei "Napoli" – "Salzurg" klubų lygiosiomis.

TURNYRINĖ GRUPIŲ LENTELĖ

Rezultatai:

E grupė

"Liverpool" 2 - 1 "Genk"
14' [1 - 0] G. Wijnaldum
41' [1 - 1] M. Samata
53' [2 - 1] A. Oxlade-Chamberlain

"Napoli" 1 - 1 "Salzburg"
11' [0 - 1] E. B. Haaland
44' [1 - 1] H. Lozano

F grupė

"Borussia" 3 - 2 "Inter"
5' [0 - 1] L. Martinez
40' [0 - 2] M. Vecino
51' [1 - 2] A. Hakimi
64' [2 - 2] J. Brandt
77' [3 - 2] A. Hakimi 

G grupė

"Lyon" 3 - 1 "Benfica"
4' [1 - 0] J. Andersen
33' [2 - 0] M. Depay
76' [2 - 1] H. Seferovič
89' [3 - 1] B. Traore

H grupė

"Chelsea" 4 - 4 "Ajax"
2' [0 - 1] T. Abraham (į savus vartus)
5' [1 - 1] Jorginho (11 m. baudinys)
20' [1 - 2] Q. Promes
35' [1 - 3] Kepa (į savus vartus)
55' [1 - 4] D. van de Beek
63' [2 - 4] C. Azpilicueta
71' [3 - 4] Jorginho (11 m. baudinys)
74' [4 - 4] R. James
68' D. Bling ("Ajax") pašalintas iš aikštės
69' J. Veltman ("Ajax") pašalintas iš aikštės

"Valencia" 4 - 1 "Lille"
25' [0 - 1] V. Osimhen
66' [1 - 1] D. Parejo (11 m. baudinys)
82' [2 - 1] A. Soumaoro (į savus vartus)
84' [3 - 1] G. Kondogbia
90' [4 - 1] F. Torres

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...