Nenukabinusi nosies U-21 rinktinė pasitinka paskutinį iššūkį

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė antradienį pradėjo pasirengimą paskutinėms Europos čempionato atrankos rungtynėms su Farerų salomis ir Suomija.

Komanda Gargžduose treniruosis iki trečiadienio, o jau spalio 12 d. žais pirmąsias rungtynes išvykoje su Farerų salomis. Spalio 16 d. lietuviai mes iššūkį Suomijos rinktinei. Turnyrinėje lentelėje Carito Falcho auklėtiniai užima šeštą vietą, bet laimėję abejas rungtynes, gali pakilti į trečią poziciją.

„Svarbiausia yra žaisti taip, kaip ir norime žaisti, laikytis savo žaidimo koncepcijos. Jeigu mes žaisime drąsiai su kamuoliu, agresyviai spausime oponentus, būsime kaip komanda, kuri dirba labai sunkiai su ir be kamuolio, tuomet pasieksime rezultatus. Turiu gerą nuojautą prieš šiuos du mačus. Manau, žaidėjai taip pat turėtų pasitikėti savimi. Jei pademonstruosime gerą žaidimą, turime geras galimybes pasiekti pozityvius rezultatus tiek Farerų salose, tiek Suomijoje”, - sakė vyriausiasis komandos treneris Caritas Falchas.

Į šią rinktinės stovyklą susirinko 23 futbolininkai. Komandai negalės padėti kapitonas Domantas Šimkus, kuris buvo pakviestas į vyrų rinktinę ir dėl ligos stovyklą praleidžiantis vartininkas Airidas Mickevičius. Juos pakeitė NFA auklėtinis Matas Ramanauskas ir Italijos „Matelica“ komandoje žaidžiantis Kajus Urbietis.

„Po pirmos treniruotės jaučiuosi labai gerai, nes matau, jog visi susirinkę žaidėjai yra labai susikoncentravę treniruotėse ir tai manęs nestebina. Taip pat turime iššūkį, nes nemažai žaidėjų dar nepasitiki savimi valdant kamuolį. Mums reikia kontroliuoti kamuolį pasitikėdami savimi, kad sukurtume progas įmušti. Turime dirbti atakose, kai perimame kamuolį ir kontratakuojame. Norime teisingai parengti žaidėjus”, - sakė rinktinės treneris C. Falchas.

Specialistas iš Danijos pasidžiaugė, jog prie komandos prisijungė U-19 rinktinės futbolininkai Edgaras Utkus („Monaco“), Justinas Marazas („Trakai“), Matas Ramanauskas ir Matas Vareika (abu NFA) turi potencialo žaisti ir startinėje sudėtyje.

„Man patinka, kad šie U-19 amžiaus grupės vaikinai jau turi natūralias savybes atakuoti, kurti ir užbaigti atakas. Jie tiesiog dar daug apie tai nežino ir nėra drąsūs tai darydami, todėl mūsų darbas bus padėti jiems tai įgyvendinti ir per šias dienas tikimės, jog jie perpras tai, ką norime iš jų matyti”, - teigė strategas.

Į U-21 rinktinę po beveik metų pertraukos sugrįžęs ir vyrų rinktinėje septynis mačus spėjęs sužaisti Justas Lasickas teigė: „Džiaugiuosi, jog vis dar galiu žaisti už jaunimo rinktinę, tai yra paskutinė stovykla ir savotiškas atsisveikinimas. Tikiuosi čia pasisemti vertybinės žaidybinės praktikos ir komandai pasiekti rezultatų“.

„Taškų turime tikrai ne tiek, kiek tikėjomės prieš atrankos ciklą. Todėl šios rungtynės yra visiškai dėl garbės ir turime įrodyti, jog mums šiek tiek pritrūko sėkmės, kokybės ir kompensuoti tai gerais rezultatais. Stengsimės užbaigti ciklą aukšta nata“, - tvirtino vienas U-21 rinktinės lyderių.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:
Titas Krapikas (Genujos „Sampdoria“, Italija)
Kajus Urbietis („S.S Matelica“, Italija)
Arijus Bražinskas („Hellas Verona“, Italija)

Gynėjai:
Rimvydas Sadauskas (Kauno „Stumbras“)
Ričardas Šveikauskas („Palanga“)
Aleksandr Levšin („Trakai“)
Sigitas Olberkis („Jelgava“, Latvija)
Domantas Antanavičius (Kauno „Stumbras“)
Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“)

Saugai:
Justas Lasickas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
Daniel Romanovskij (Belgrado „Zemun“, Serbija)
Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija)
Matas Ramanauskas (NFA)
Dovydas Virkšas („Trakai“)
Svajūnas Čyžas („Trakai“)
Giedrius Matulevičius (Marijampolės „Sūduva“)
Karolis Šilkaitis („Jonava“)
Titas Milašius („FCB Escola Varsovia“, Lenkija)

Puolėjai:
Edvinas Baniulis („Trakai“)
Justinas Marazas („Trakai“)
Matas Vareika (NFA)
Eligijus Jankauskas („Opava“, Čekija)
Edgaras Dubickas („Lecce“, Italija)