Nepatekimas į pasaulio čempionatą brangiai kainuos ir Italijos ekonomikai

Buvęs Italijos Tautinio Olimpinio Komiteto prezidentas Franco Carraro atskleidė, jog Italijos rinktinės nesėkmė pasaulio čempionato atrankoje kainuos ne tik emociškai, tačiau nukentės ir šalies ekonomika.

Giampiero Venturos auklėtiniai vakar Milane neįveikė Švedijos futbolininkų ir bendrą dvejų rungtynių akistatą pralaimėjo rezultatu 0-1. 

Pirmą kartą nuo pat 1958 metų be kelialapio į pasaulio pirmenybes likusiems "azzurri" tai gali kainuoti net daugiau nei milijardą eurų.

"Grubiai skaičiuojant, tai bus 500-600 mln. ir dar turime pažiūrėti, ar kalbame apie tiesioginę ar netiesioginę (žalą - red. past.). Jei kalba eina apie pastarąją, tuomet netiesiogiai visa tai viršys vieną milijardą", - kalbėjo Carraro.

"Tavecchio (Italijos futbolo federacijos prezidentas - red. past.) sakė, kad pasiemė laisvas 48 valandas - jis privalo pažvelgti į veidrodį, jis turi įvertinti situaciją ir jeigu manys, jog tam yra tinkamos psichologinės bei aplinkos sąlygos, jis privalės pasilikti."

"Jeigu manai, kad turėtum pasilikti, turi aiškiai pasakyti, ką galvoji."

Po vakarykštės nesėkmės apie pasitraukimą iš rinktinės jau pranešė keturi ilgamečiai jos nariai, tačiau Ventura apie atsistatydinimą dar nekalba.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...