Nereikalingi: kaip atrodytų trenerių dėmesio nesusilaukiusių žaidėjų rinktinė pasaulio čempionate? (straipsnis)

Artėjant pasaulio čempionatui jau beveik visos rinktinės pateikė savo sudėtis artėjančioms planetos pirmenybėms. Paskelbus jų sudėtis kilo kalbų apie ne vieną puikų žaidėją, kuris nesusilaukė savo rinktinės trenerių dėmesio, tad Bleacher Report analitikas Samas Tigne nusprendė sudaryti geriausių į čempionatą nepakviestų žaidėjų rinktinę.

Į šį 23-uką nepateks karjeras rinktinėje jau baigę žaidėjai, tie futbolininkai, kurių rinktinės nepateko į planetos pirmenybes ir dėl traumų pasaulio pirmenybes priversti praleisti atletai.

*23-ukas sudarytas prieš Vokietijos rinktinės trenerio Joachimo Lowo galutinės sudėties paskelbimą, tad jame nebus ir Leroy‘aus Sane, kuris tikrai būtų patekęs į šią rinktinę.


Vartininkai

Ralfas Fahrmannas (Vokietija)

Stephane‘as Ruffier (Prancūzija)

Neto (Brazilija)

Tai, kad R. Fahrmannas iki šiol nėra atstovavęs savo rinktinei galima laikyti mažyte tragedija. Nors Vokietija turi didžiulį pasirinkimą šioje pozicijoje, tačiau tikrai galima ginčytis, kad jis yra geresnis žaidėjas už Berndą Leno ar Keviną Trappą, kurie sulaukė savo galimybės ginti Vokietijos vartus. Kažkuriuo momentu jo ignoravimas privalo baigtis ir jam turi būti suteikta pelnyta teisė išbandyti save Vokietijos rinktinėje.

S. Ruffier vis dar yra vienas iš geriausių „Ligue 1“ vartininkų, tačiau Didier Deschampsas dabar turi du aukšto lygio vartininkus – Benoit Costilą ir Alphonse Areolą, kurie gali sėkmingai užimti Hugo Lloriso dublerių vietą.

Trečiuoju vartininku pasirinktas Neto, kuris turėjo fenomenalų sezoną gindamas „Valencia“ vartus Ispanijoje.

Dešinio krašto gynėjai

Sergi Roberto (Ispanija)

Nelsonas Semedo (Portugalija)

Dešiniajame krašte matome „Barcelona“ duetą. Tai tie patys žaidėjai, kurie visą sezoną kovėsi dėl starto pozicijos Ernesto Valverde treniruojamos komandos vienuoliktuke.

Tai, kad Fernando Santosas neatrado vietos rinktinėje N. Semedo atrodė kaip didžiulė staigmena. Treneris vietoj jo nusprendė pasikviesti „Leiverster City“ atstovą Ricardo Pereira, kuris rinktinėje užims Cedrico Soareso dublerio vietą. Tuo tarpu S. Roberto nepatekimą į rinktinę buvo galima nuspėti – kad ir koks geras būtų jis žaidėjas, ispanai šiemet šioje pozicijoje turėjo geresnių kandidatų.

Tai buvo viena iš stipriausių pozicijų renkantis žaidėjus: tokie žaidėjai kaip Joao Cancelo (Portugalija) ar Rafinha (Brazilija) taip pat pretendavo į vietą šioje rinktinėje. Tuo tarpu, jei reikėtų rinktis, kuris iš dviejų žaidėjų užimtų starto poziciją, nežymia persvara ją tikriausiai laimėtų S. Roberto.

Kairiojo krašto gynėjai

Alexas Sandro (Brazilija)

Marcosas Alonso (Ispanija)

Nepaisant sunkaus 2017-2018 metų sezono A. Sandro ir toliau yra vienas iš geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje. Jo nelaimei, brazilai šioje pozicijoje turi du dar geresnius žaidėjus – Marcelo ir Filipe Luisą. Nepaisant to, šioje simbolinėje rinktinėje A. Sandro tikrai išsikovotų vietą startiniame vienuoliktuke.

Antrojo žaidėjo šioje pozicijoje vietą užima M. Alonso, kuris nebuvo pakviestas į Ispanijos rinktinę. Julenas Lopetegui vietoje jo į nacionalinę ekipą pakvietė Nacho Monrealį, o tai neturėtų labai stebinti – šis treneris „Chelsea“ atstovui buvo suteikęs vos vieną progą užsivilti Ispanijos rinktinės marškinėlius ir įrodyti savo vertę rinktinėje daugiau šansų jam suteikta nebuvo.

Centro gynėjai

Aymericas Laporte (Prancūzija)

Davidas Luizas (Brazilija)

Marcas Bartra (Ispanija)

Benediktas Howedesas (Vokietija)

Tai, kad Prancūzijos rinktinės treneris į rinktinę nekviečia A. Laporte erzina ne vieną jų gerbėją. Net kai rinktinėje nebus traumą patyrusio Laurento Koscielny, „Manchester City“ gynėjui vietos rinktinėje vis tiek neatsirado – vietoj jo buvo pakviestas Adilas Rami.

D. Luizas paskutinį kartą nacionalinėje ekipoje žaidė dar 2016 metais, o žinant, kad atėjus 2022 metų planetos pirmenybėms jam bus jau 35-eri, darosi vis labiau panašu, kad paskutinis jo mačas rinktinėje bus košmariškas pasirodymas rungtynėse su Vokietija pasaulio čempionato pusfinalyje. Jas gimtinėje žaidę brazilai pralaimėjo net 1:7.

Tuo tarpu B. Howedesas, kartu su Shkodranu Mustafi, yra vienas iš dviejų gynėjų, kurie nepateko į rinktinę, nepaisant to, jog prieš ketverius metus buvo svarbi komandos dalis iškovojant planetos čempionų titulą.

Marcas Bartra atstovaudamas „Real Betis“ ekipai sužaidė fantastišką sezoną, tačiau rinktinėje jam niekaip nepavyksta iš šios pozicijos išstumti Nacho. Tuo tarpu nukonkuruoti tokius žaidėjus kaip Sergio Ramosas ar Dani Carvajalis jam didelių galimybių nebuvo.

Atraminiai saugai/Centro saugai

Radja Nainggolanas (Belgija)

Adrienas Rabiot (Prancūzija)

Javi Martinezas (Ispanija)

Fabinho (Brazilija)

Neabejotinai iš šių žaidėjų išskyrimo vertas R. Nainggolanas, kurio nepatekimas į rinktinę buvo priimtas kaip šokiruojanti naujiena visame futbolo pasaulyje. Nors iš karto po trenerio sprendimo jo nekviesti į rinktinę saugas oficialiai baigė karjerą, į šią simbolinę rinktinę jis pateko dėl to, kad jis neabejotinai būtų važiavęs į planetos pirmenybes, jei komandos treneris būtų įtraukęs jį į rinktinės sudėtį.

Kartu su juo šioje ekipoje vietą aikštėje užimtų J. Martinezas, kuris nepaisant to, jog šiame sezone buvo svarbus žaidėjas „Bayern“ klube, Ispanijos rinktinėje reikalingas nebuvo. Tuo tarpu kiti du šios pozicijos žaidėjai – A. Rabiot ir Fabinho savo rinktinėse iki šiol beveik nefigūruoja.

A. Rabiot nėra vienas iš D. Deschampso pasitikėjimo sulaukusių saugų, o to nepakeitė ir jo sėkmingas sezonas, o Fabinho sugebėjimų aikštėje brazilų treneriui Tite, panašu, kad taip pat nereikia.

Atakuojantys saugai/Krašto puolėjai

Anthony Martialis (Prancūzija)

Kingsley Comanas (Prancūzija)

Suso (Ispanija)

Jose Callejonas (Ispanija)

Angelis Correa (Argentina)

A. Martialio laikas ant suolo „Manchester United“ klube kainavo jam vietą rinktinėje. Nors 2016 metų Europos čempionate D. Deschampsas, norėdamas nuo suolo stiprinti savo ekipos puolimą, dažniausiai atsigręždavo būtent į A. Martialį, dabar jam reikės ieškoti kito šias funkcijas užimti galinčio žaidėjo.

K. Comanas taip pat liko be vietos rinktinėje ir nors prie to prisidėjo trauma, Vokietijos taurės finale jis pasirodė aikštėje, tad pasaulio čempionate jam susižeidimas pasirodyti nebūtų sutrukdęs.

Suso ir J. Callejonas yra patyrę žaidėjai, kurie beveik neturi tarptautinės patirties dėl to, kad jiems taip ir nepavyko įveikti Ispanijos rinktinės žvaigždžių konkurencijos savo pozicijoje. Tuo tarpu A. Correa turi tų savybių, kurios gali padėti pakreipti mačą teigiama reikme jam kylant nuo suolo.

Puolėjai

Mauro Icardi (Argentina)

Alvaro Morata (Ispanija)

Alexandre‘as Lacazette‘as (Prancūzija)

Šiemet galima išvysti ne vieną puolimo talentą, kuris nepateko į savo šalies rinktines ir pirmenybes stabės per televizorių. Pasirinkimas šioje pozicijoje buvo toks didelis, kad tokiems žaidėjams kaip Alejandro Gomezui (Argentina) ar Wissamui Ben Yedderui (Prancūzija) neliko vietos sudėtyje.

Šioje pozicijoje M. Icardi istorija yra kebliausia. Pastaruoju metu jam turėti didesnę rolę rinktinėje neleido traumos, o Argentinos rinktinėje šioje pozicijoje išsikovoti vietą aikštėje nelengva, nes jie turi Sergio Aguero bei Gonzalo Higuainą. Garantuotos vietos sudėtyje M. Icardi tikrai nebūtų gavęs, tačiau J. Sampaoli treniruojama rinktinė atrankoje be jo pelnė vos 19 įvarčių. Galbūt jiems vertėjo surizikuoti ir pasikviesti šį puolėją?

Tuo tarpu A. Moratos ir A. Lacazette‘o kortas sumaišė banguoti sezonai „Premier“ lygoje. Neužtikrintas žaidimas neleido jiems išsikovoti vietos savo rinktinių sudėtyse, tad šią vasarą jiems beliks būti savo rinktinių fanais.

Pilna sudėtis

Vartininkai: Ralfas Fahrmannas (Vokietija), Stephane‘as Ruffier (Prancūzija), Neto (Brazilija);

Dešinio krašto gynėjai: Nelsonas Semedo (Portugalija), Sergi Roberto (Ispanija);

Kairiojo krašto gynėjai: Alexas Sandro (Brazilija), Marcosas Alonso (Ispanija);

Centro gynėjai: Aymericas Laporte (Prancūzija), Davidas Luizas (Brazilija), Marcas Bartra (Ispanija), Benediktas Howedesas (Vokietija);

Centro saugai: Radja Nainggolanas (Belgija), Adrienas Rabiot (Prancūzija), Javi Martinezas (Ispanija), Fabinho (Brazilija);

Atakuojantys saugai/Krašto puolėjai: Anthony Martialis (Prancūzija), Kingsley Comanas (Prancūzija), Suso (Ispanija), Jose Callejonas (Ispanija), Angelis Correa (Argentina);

Puolėjai: Mauro Icardi (Argentina), Alvaro Morata (Ispanija), Alexandre‘as Lacazette‘as (Prancūzija).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...