Nervų karą mačo pabaigoje atlaikę portugalai iš antros pozicijos žengė į aštuntfinalį (VIDEO)

21 valandą Saranske baigėsi B grupės kovos – paskutiniai į kovą stojo Portugalijos ir Ispanijos futbolininkai. Po nervingos rungtynių pabaigos, kurios metu į portugalų vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, į aštuntfinalį prasibrovė Senojo žemyno čempionai.

3-ąją minutę pirmąjį savo smūgį šiose rungtynėse atliko Cristiano Ronaldo – portugalas gavo kamuolį baudos aikštelėje ir gana pavojingai smūgiavo į vartų kampą, tiesa, užtikrintai šioje situacijoje susitvarkė Irano vartininkas.

Portugalai rungtynių pradžioje buvo itin aktyvūs – jie kūrė tikrą pirtį prie Irano rinktinės vartų, tačiau greito įvarčio pasiekti taip ir nepavyko.

34-ąją minutę savo pirmąją rimtą progą sukūrė Iranas – standartinės situacijos metu pavojingai į portugalų vartus smūgiavo Saeidas Ezatolahi.

45-ąją minutę Portugaliją smeigė peilį į Irano paširdžius – puikiai kamuolį krašte su Adrienu Silva sužaidęs Ricardo Quaresma maždaug iš 18 metrų smeigė įvartį šonine pėdos dalimi.

53-ąją minutę Portugalijos rinktinė turėjo realią progą padidinti pranašumą iki dviejų įvarčių – teisėjas po VAR peržiūros į Irano vartus skyrė 11 metrų baudinį. Prie 11 metrų žymos stojęs mušti Cristiano Ronaldo buvo netaiklus – į jo smūgį puikiai reagavo vartininkas ir rezultatas liko 1:0.

Po atremto 11 metrų baudinio Irano futbolininkams „užaugo sparnai“ – trauktis nebeturėję kur iraniečiai pabandė suregzti kelias pavojingas atakas ir vienos metu tik Pepe išgelbėjo portugalus nuo išlyginamojo įvarčio.

Vėliau rungtynės klostėsi gana klampiai – realesnę progą iraniečiai sukūrė 72-ąją minutę, kai visai šalia vartų iš maždaug 18 metrų smūgiavo Samanas Ghoddosas.

Intriga grįžo pačioje susitikimo pabaigoje – po vaizdo peržiūros 93-ąją minutę į Portugalijos rinktinės vartus buvo paskirtas abejotinas 11 metrų baudinys. Karimo Ansarifardo koja nesudrebėjo ir rezultatas tapo 1-1.

Iranui iki stebuklo, kuris būtų palikęs portugalus už aštuntfinalio borto, reikėjo dar vieno įvarčio. Iranas kūrė pirtį varžovų baudos aikštelėje, tačiau portugalai atsilaikė likusias minutes ir po dramatiškos kovos žengė į kitą etapą.

Ispanija, rungtynių pabaigoje išplėšusi lygiąsias prieš Maroką, kiek netikėtai užėmė pirmąją vietą ir aštuntfinalyje žais su Rusija. Tuo tarpu portugalai, iš savo rankų vos neišleidę kelialapio į kitą etapą, jame susigrums su Urugvajumi.

Rezultatas:

Iranas 1 – 1 Portugalija
45‘ [0 – 1] R. Quaresma
90+3‘ [1 – 1] K. Ansarifard (11 m. baudinys)
53‘ C. Ronaldo (Portugalija) nerealizavo 11 m. baudinio

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/yxuzq/gvygfv" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>


<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/IRNPOR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#IRNPOR</a> // The teams are in! <a href="https://t.co/tmsdH1iunk">pic.twitter.com/tmsdH1iunk</a></p>&mdash; FIFA World Cup  (@FIFAWorldCup) <a href="https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1011292616342818818?ref_src=twsrc%5Etfw">June 25, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> <blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">GROUP B Ladies and Gentlemen.<br>Not sure about you....but we&#39;re off for a lie down. <a href="https://twitter.com/hashtag/WorldCup?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WorldCup</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/ESPMAR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ESPMAR</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/IRNPOR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#IRNPOR</a> <a href="https://t.co/KiKTGlojZu">pic.twitter.com/KiKTGlojZu</a></p>&mdash; FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) <a href="https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1011339651381121024?ref_src=twsrc%5Etfw">June 25, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...