N.Kesminas: bent pirmajame "Atletico" ir "Liverpool" mače intriga bus

Jau antradienį futbolo gerbėjai galės džiaugtis sugrįžusiomis UEFA Čempionų lygos kovomis.

Turnyro aštuntfinalio etape laukiama neprognozuojamų mačų, o šios savaitės rungtynes savo socialinio tinklo paskyroje apžvelgė televizijos komentatorius Nerijus Kesminas.

02.18, 22.00 val. Madrido "Atletico" - "Liverpool"

Šį sezoną "Liverpool" atrodo žvėriškai. Ypač žvelgiant į tai, ką jie daro su varžovais vietinėje lygoje, kur Jurgeno Kloppo auklėtiniai yra košmaras priešininkams. Kalbant apie Čempionų lygą, čia buvo kluptelėjimų.

Čempionų lygoje vyks atkrintamosios varžybos ir žinant, kaip Diego Simeone auklėtiniai gali žaisti namuose, sakyčiau, jog bent pirmosiose rungtynėse intriga tikrai bus. "Liverpool" nebus lengva, galbūt, net sunkiau nei visose iki šiol vykusiose sezono rungtynėse.

Prognozė: 65 proc. "Liverpool", 35 proc. "Atletico"

02.18 22.00 val. Dortmundo "Borussia" - PSG

Dortmundo komanda sustiprėjo, nes turi puolėją, kuris muša įvarčius, neaišku kaip, bet kiekvienose rungtynėse. E.Haalando įsigijimas sustiprino "Borussia", kuri ir taip turi tokius žaidėjus kaip Jadonas Sancho.

PSG vertinti yra sudėtinga, nes ekipa žaidžia vien Prancūzijoje ir viską ten laimi, išskyrus su "Amiens" praėjusį savaitgalį. Prancūzų komandą įvertinti Europos kontekste, kai nevyksta Čempionų lyga, yra pakankamai sudėtinga. Nenoriu įžeidinėti "Ligue 1", bet šis čempionatas yra gerokai silpnesnis nei Anglijos, Vokietijos, Ispanijos ir Italijos pirmenybės.

Prognozė: PSG 60 proc., "Borussia" 40 proc.

02.19 22.00 val. Bergamo "Atalanta" - "Valencia"

Labai sunku vertinti Italijos ekipą, kuri neturi jokios patirties žaidžiant Europoje ir Čempionų lygoje. Visgi pirmą smūgį ji atlaikė, kai grupėje per pirmas trejas rungtynes pelnė tik tašką, tačiau sugebėjo išsikapstyti.

Varžovą po burtų, galima sakyti, jie gavo vieną iš geriausių. "Valencia" yra septinta Ispanijos čempionate ir tai nemažai pasako. Tai - sunkiausiai prognozuojama pora, nes negalima sakyti, kad abi komandos turi kažkokį nugalėtojų mentalitetą. Kita vertus, ispanų pusėje yra patirtis, jie dažniau žaidžia Europoje.

Prognozė: "Valencia" 51 proc., "Atalanta" 49 proc.

02.19 22.00 val. "Tottenham" - "Leipzig"

Anglijos komanda, jei ką, yra praėjusio sezono finalo dalyvė. Taigi, anglai žino, kaip tai daroma. Aišku, vyko permainos sezono metu, trenerių kaita ir kiek kitoks futbolas, atėjus Jose Mourinho.

Leipcigo komanda dabar žaidžia ne taip galingai, kai kovojo dėl pirmosios vietos Bundeslygoje su Monchengladbacho komanda. Galbūt, tas formos praradimas yra sąmoningas ir tai padaryta, kad Čempionų lygoje būtų pradėta žaisti gerai. Visgi yra įtarimų, jog viskas ne taip - ko gero, ši komanda neatlaiko sezono tempo Vokietijoje. Būtent dėl to sakyčiau, jog "Tottenham" yra šioks toks poros favoritas.

Prognozė: "Tottenham" 55 proc., "Leipzig" 45 proc.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...