N.Kesminas: "Liverpool" įveiks "Bayern", "Lyon" turi šansų prieš "Barceloną"

Televizijos komentatorius Nerijus Kesminas pasidalijo prognozėmis apie šiandien įvyksiančius Čempionų lygos aštuntfinalio mačus.

 „Liverpool“ – Miuncheno „Bayern“

Ant bangos. Šįkart jokių bangų nėra. „Bayern“ pastaruoju metu pagavo pergalių ritmą, bet ir šiuo ritmu linguojant pačią Miuncheno komandą vasario pradžioje bundeslygoje pagavo Leverkuzeno „Bayer“, o DFB taurės turnyre Vokietijos čempionams su Berlyno „Hertha“ teko žaisti pratęsimą.

„Liverpool“ ir toliau nepralaimi, bet „Premier“ lygoje patyrė skausmingų nuostolių, kai sužaidė lygiosiomis su „Leicester City“ ir „West Ham“. Situacija namų fronte – vis sudėtingesnė, o psichologine prasme „raudoniesiems“ tai tikrai nėra pozityvas.

Tačiau bangos šįvakar neabejotinai griausmingai oš „Anfield“ stadione. Emocijų bangos. „Mūsų sirgaliai sugeba iš mūsų išspausti ne 100, o 140 procentų“, - pareiškė „Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas. „Jeigu jie atiduos 140 procentų savęs, mums teks surasti 150“, - reagavo „Bayern“ vairininkas Niko Kovačas.

Duobėje. „Liverpool“ vidurio gynėjų sąrašas. Tai, kas toje popieriaus skiautėje parašyta, nerimo kelia ne tik „Liverpool“ sirgaliams, bet ir J.Kloppui – jis to neslepia. Joe Gomezas traumuotas, su komanda praėjusią savaitę nesitreniravusio Dejano Lovreno sveikata, turint galvoje „Premier“ lygos situaciją ir tai, kad sekmadienį laukia išvyka į Mančesterio „Old Trafford“, kažin ar bus rizikuojama, o – ir tai, ko gero, svarbiausia – šįsyk nebus pakeliamo tilto, kuris varžovams šį sezoną atkerta kelią „Liverpool“ tvirtovės vartų link – Virgilas van Dijkas nežais dėl nuobaudos.

Lieka Joelis Matipas ir Fabinho. Kažkas nepatingėjo paskaičiuoti, kad per pastaruosius 12 mėnesių vidurio gynėjo pozicijoje jie dviese sužaidė 12 rungtynių. Ir šiam duetui teks vaikytis šį sezoną Čempionų lygoje aštuonis įvarčius jau įmušusį Robertą Lewandowskį. Brrr...

Citata. J.Kpoppas: „Tai bus rungtynės, į kurias, jei nebūčiau jų dalyvis, ieškočiau galimybės įsigyti bilietą“. O kas, turėdamas progą, nebandytų?

Prognozė. Klausimas - kas „Liverpool“ svarbiau: Čempionų lygos trofėjus, iki kurio dar ilgas kelias, o šansai laimėti – šakėmis ant vandens išrašyti, ar pergalė Anglijos čempionate, kurios komandos sirgaliai laukia 29 metus? Mano mėgiamas futbolo analitikas Gabriele Marcotti suformulavo maždaug taip: „Galima žaisti galva arba širdimi. Jei jie žaistų galva, prioritetas, aišku, būtų „Premier“ lyga“.

Bet tikėtina, kad jie žais širdimi. Juolab kad fizinė jėga turėtų trykšti fontanu – iškritęs iš FA turnyro „Liverpool“ 10 dienų nerungtyniavo ir galėjo pasitreniruoti Ispanijoje. Devynis įvarčius per penkerias pastarąsias rungtynes praleidęs „Bayern“ Liverpulyje turėtų išsaugoti sausus vartus – kitaip namie bus sunku. Be didelio įsitikinimo, bet vis dėlto sakau: į ketvirtfinalį pateks „Liverpool“.

Liono „Olympique“ – „Barcelona“

Ant bangos. Turėtume sakyti, kad „Olympique“ – jie laimėjo šešerias iš septynerių pastarųjų rungtynių. Bet savaitgalį Prancūzijos čempionate „Guingamp“ buvo palaužtas neįtikinamai, prieš tai pralaimėta „Nice“ futbolininkams, o su „blaugrana“ pirmųjų rungtynių dėl nuobaudos negalės žaisti komandos puolimo lyderis Nabilis Fekiras. Todėl tegul jie pirma peršoka duobę, o jei pavyks, kartu su jais pasakysime „op“.

Duobėje. Praėjusiame „La Liga“ čempionato ture „Barca“ minimalia persvara palaužė Valjadolido „Real“. Prieš tai lygoje ir Karaliaus tuarės turnyre buvo trejos lygiosios iš eilės. Katalonų klubas vis dar nerodo to, ką gali, bet, atrodo, žaidimo kreivė vėl ėmė kilti aukštyn.

Citata. „Grupės turnyre sužaidėme dvejas geras rungtynes su „Manchester City“. Galime sužaisti ir su „Barcelona“, nors jie šiek tiek kitokie, nes turi superžvaigždę“, - apie varžovų komandą ir jos lyderį Lionelį Messi pasvarstė „Olympique“ treneris Bruno Genesio.

Prognozė. Jei Liono komanda žais taip, kaip su „Guingamp“, laimės „Barca“. Jei ši komanda žais taip kaip gali, ji irgi laimės. Kaip ir pasakiau, ką norėjau, ar ne?