N.Kesminas: “Liverpool” užduotys šįkart labai aiškios"

Futbolo komentatorius Nerijus Kesminas socialiniame tinkle pasidalijo mintimis apie būsimą Čempionų lygos pusfinalio dvikovą, kurioje "Liverpool" bandys atsirevanšuoti "Barcelona" klubui.

“Jie žino, kad dar ne viskas baigta”, - praėjusią savaitę apie “Barcelona” futbolininkus pasakė “Liverpool” gynėjas Virgilas Van Dijkas, nors “Barca” ką tik buvo įveikusi Anglijos komandą 3:0 pirmose UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse.

Vertinant situaciją prieš atsakomąją dvikovą “Anfield” stadione, gali atrodyti, kad vis dėlto baigta. Blaugrana turi monstrišką įvarčių atsargą, o Liverpulio komandai negalės padėti traumuoti Mohamedas Salah ir Roberto Firmino. Jurgenui Kloppui bei jo įgulai tenka gyventi nuolatinėje streso būsenoje ir iki kraujo muštis dviejuose frontuose – viltis laimėti “Premier” lygą taip pat vis dar rusena, nors po vakarykštės “Manchester City” pergalės prieš “Leicester City” ji lieka vos gyva. “Barcelona” savaitgalį pasinaudojo galimybe perkrauti baterijas – su Vigo “Celta” Ernesto Valverde rezerve paliko faktiškai visą pagrindinę sudėtį.

“Liverpool” užduotys šįkart labai aiškios. Teks aukštai spausti, tikintis, kad pavyks kuo greičiau įmušti. Geriausia būtų, jei jau pirmajame kėlinyje tai būtų padaryta ne sykį. V.Van Dijkas ir kiti gynėjai turės pasirūpinti, kad progų nesusikurtų Lionelis Messi ar Luisas Suarezas: katalonų komandos įvartis, ko gero, nužudytų intrigą, nes “Liverpool” tokiu atveju reikėtų įmušti penkis.

Įdomių galvosūkių yra. Kas pakeis M.Salah ir R.Firmino – Divockas Origi, Danielis Sturridge’as, o gal Xerdanas Shaqiri? Ar žaidimas vietoj komandos žvaigždžių neperdegins mikroschemų jų galvose? Ar “Liverpool” suvaldys L.Messi – mažasis maestro Barselonoje dviem įvarčiais įrodė, kad Ispanijos čempionų puolimo kokybė neabejotinai pirmiausia priklauso nuo jo.

Jei klausiate, ar prieš “Barca” įmanoma laimėti trimis įvarčiais, atsakymas yra: “taip”. Pernai Čempionų lygos ketvirtfinalyje tai padarė gerokai blankesnė už šiemetę LIverpulio komandą “Roma”. Be to, šį sezoną buvo rungtynių, kurias stebint kilo abejonių, ar tikrai “Barcelona” vidurio saugų žaidimas vis dar atitinka standartus, prie kurių jie mus pratino daugelį metų.

Ir, pagaliau, “Liverpool” yra komanda, kuri “never walk alone”. “Anfield” tribūnos pasistengs užkurti pragarą ne tik buvusiam savo žaidėjui L.Suarezui, bet ir jo dabartiniams komandos draugams. Jei “Barcelona” neįmuš pirma, tikėtina, kad šįvakar mes mėgausimės futbolo desertu. Bon appetit