N.Kesminas: stebime įdomiausią Čempionų lygos turnyrą per daugelį metų

Apie vykstančias intensyvias kovas UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose savo nuomone socialiniame tinkle pasidalino TV komentatorius Nerijus Kesminas.

"Kai prieš tris savaites Madrido „Atletico“ gynėjas Jose Gimenezas įmušė į Turino „Juventus“ vartus, ispanų komandos treneris Diego Simeone triumfuodamas atsisuko į tribūnas, sudėjo plaštakas žemiau juosmens, ties savo svorio centru, ir parodė gestą, matyt, reiškiantį, kad „Atletico“ turi... Kaip čia politkorektiškiau? Dvasios tvirtybės?

„Rojiblancos“ namie laimėjo 2:0 ir, įvertinus „Juventus“ žaidybinį bejėgiškumą tą vakarą, parodė, kad vienu sezono favoričių vadinta Turino komanda su savo nauja žvaigžde Cristiano Ronaldo Europos sezoną gali baigti gerokai anksčiau nei planavo. Bet žmonių išmintis sako: neperšokęs duobės, nerodyk, ką turi tarp kojų. Gerai, žinau, pažodžiui ten viskas kitaip pasakyta, bet esmė gi ta pati. Ar ne?

„Atletico“ futbolininkai per Velykas galės ridenti kiaušinius nebegalvodami apie Čempionų lygą – jiems neaktualu. „Juve“ laimėjo 3:0, žengė į ketvirtfinalį ir parodė, kad šiemet stebinti gali ne tik jauni ir įžūlūs, tokie, kaip Amsterdamo „Ajax“, bet ir į kampą įsprausti galingieji.

Nebūtinai turite manyti taip pat, bet panašu, kad stebime įdomiausią Čempionų lygos turnyrą per daugelį metų. Šiandien mėgausimės Miuncheno „Bayern“ ir „Liverpool“ rungtynėmis, apie kurias galima pasakyti tik tiek, kad futbolo estetika tikrai nenusivilsime, o rezultatas bus toks, koks bus – „nes dar niekada taip nebuvo, kad niekaip nebūtų“, – pasakytų vienas „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykių pasauliniame kare“ personažas.

Kaip bus Barselonoje? „Barca“ turėtų laimėti, bet jauni ir ambicingi katalonų klubo varžovai iš Liono „Olympique“ šį sezoną jau ne kartą įrodė, kad dvasios tvirtybės jie irgi gali turėti. Jei „Ajax“ laimėjo Madride, kodėl jie negalėtų to padaryti Barselonoje?" - rašė žurnalistas.