Nuostabus D. Sturridge'o įvartis nulėmė dramatiškas lygiąsias prieš "Chelsea"

Šeštadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje įvyko intriguojanti 7-ojo turo dvikova.

"Stamford Bridge" stadione Londono "Chelsea" antrą kartą per šią savaitę susitiko su "Liverpool" futbolininkais. Maurizio Sarri auklėtiniai pačioje rungtynių pabaigoje išleido pergalę iš savo rankų - nuostabus Danielio Sturridge'o įvartis išplėšė lygiąsias ir pratęsė "raudonųjų" nepralaimėtų rungtynių seriją.

Rungtynes "Chelsea" futbolininkai pradėjo galingai - "Liverpool" futbolininkams gynyboje teko padirbėti, tačiau per pirmąsias 10 minučių įvarčių taip ir nekrito.

25-ąją minutę buvo įmuštas pirmas rungtynių įvartis - Mateo Kovačičius atliko aštrų perdavimą į priekį, spurtavęs Edenas Hazardas puikiai prisilietė prie kamuolio ir smūgiu kaire koja nuginklavo Alissoną.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką "Liverpool" komandai atsitiesti nebuvo lengva, nors progų būta ir prie vienų, ir prie kitų vartų.

Antrajame kėlinyje Jurgeno Kloppo auklėtiniai buvo gerokai aštresni ir kėlė rimtą pavojų Kepos ginamiems vartams. Padirbėti turėjo tiek pats vartininkas, tiek ir "Chelsea" gynėjai.

Itin gerą progą išlyginti rezultatą turėjo Xherdano Shaqiri, aikštėje pakeitęs Mohamedą Salah. Šveicaras gavo gerą perdavimą iš krašto ir liko vienas prieš vartus, tačiau jo smūgis vienu lietimu tikslo nepasiekė.

Vėliau dar vieną itin pavojingą smūgį prie šeimininkų vartų atliko Roberto Firmino, tačiau ir šį kartą "Chelsea" išsigelbėjo - prie linijos likęs Davidas Luizas išmušė kamuolį tolyn nuo savo vartų.

Per likusį laiką "Liverpool" ir toliau aktyviai spaudė varžovus, tačau tada atsivėrė daugiau erdvių jų gynyboje. Keletą kartų "Chelsea" pasileido į pavojingas atakas, tačiau galutinio taško antruoju įvarčiu padėti taip ir nepavyko.

89-ąją minutę "Chelsea" sirgaliai buvo priversti imtis už savo galvų - po keitimo aikštėje vos kelias minutes praleidęs Danielis Sturridge'as iš maždaug 25 metrų paleido tikrą raketą į Kepos vartus ir šiuo smūgiu išplėšė dramatiškas lygiąsias.

Po lygiųjų nutrūko "Liverpool" pergalių serija, tačiau po jų jie ir toliau išlieka lygos lyderiais kartu su "Man City". "Chelsea" turi taikytis su trečia vieta.

Rezultatas:

"Chelsea" 1 - 1 "Liverpool"
25' [1 - 0] E. Hazard
89' [1 - 1] D. Sturridge

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Chelsea": Kepa, Alonso, Azpilicueta, Luiz, Rudiger, Kante, Jorginho, Kovačić Willian, Hazard, Giroud.

"Liverpool": Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner, Mane, Salah, Firmino.