Nyderlandų legendoms iššūkį metė ir žalgiriečiai

Savaitgalį Nyderlandų ambasada Lietuvoje, FutboloTreneris bei Nyderlandų NATO pajėgos surengė išskirtinę futbolo šventę Lietuvoje, skirtą vaikams, mūsų šalies futbolo bendruomenei bei NATO pajėgose tarnaujantiems kariams.

Prie šio renginio prisijungė ir Vilniaus Žalgirio futbolo klubas.

Į Lietuvą Nyderlandų ambasados kvietimu atvyko buvusios šios šalies futbolo žvaigždės, rungtyniavusios garsiuose Europos klubuose ir šalies rinktinėje. Nyderlandų legendos susipažino su Lietuvoje tarnaujančiais Nyderlandų kariais, sužaidė draugiškas rungtynes, o vėliau apsilankė Širvintose, kur futbolo džiaugsmais dalinosi su šimtais Lietuvos vaikų.

„Mūsų klubas visada palaiko tokias iniciatyvas. Smagu matyti į Lietuvą atvykusias Olandijos futbolo žvaigždes. Buvo įdomu aikštėje pasivaržyti, pradžiuginti daugiau nei šimtą vaikų. Tai buvo puiki diena kartu su NATO kariais, vaikais ir garsiais Olandijos futbolininkais“, - pasibaigus renginiui kalbėjo „Žalgirio“ sporto operacijų direktorius Deividas Šemberas.

Viską vainikavo Olandijos ir Lietuvos futbolo legendų parodomosios rungtynės, kur netrūko garsių pavardžių. Štai Žalgirio gynėjas Donovanas Slinjgardas turėjo galimybę susitikti su Aronu Winteriu. Buvęs Romos „Lazio“ ir Amsterdamo „Ajax“ saugas anksčiau treniravo žalgirietį „Ajax B“ komandoje, kur D. Slijngardas vilkėjo kapitono raištį.

„Tobulas laikas. Man labai patiko. Visada smagu susitikti su tautiečiais, pabendrauti savo kalba. Lietuva man jau tapo antrais namais, tačiau Olandija yra mano gimtinė. Smagu matyti tokius renginius, kurie tvirtina šalių tarpusavio santykius ir draugystę“, - sakė D. Slijngardas.

Nyderlandų marškinėlius vilkėjęs buvęs Anglijos „Liverpool“ klubo ir šalies rinktinės vartininkas Sanderis Westerveldas džiaugėsi puikia švente, o jam antrino ir Anouk Hoogendijk. Daugiau nei šimtą rungtynių Nyderlandų rinktinėje sužaidusi Anouk sakė, kad Lietuvoje jai viskas patiko.

Pasibaigus oficialiai renginio daliai šventės dalyviai dar ilgai bendravo neformalioje aplinkoje, o žalgiriečiai sulaukė palinkėjimų kuo toliau nužygiuoti UEFA Europos lygoje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...