Nyderlandų rinktinės treneris dar tiki stebuklais, bet A. Robbenas vilčių nebededa

„Stebuklų dienos jau baigėsi“, – kartą pasakė vienas garsiausių išradėjų istorijoje Thomas Edisonas. Su tuo tenka susitaikyti ir Nyderlandų futbolo rinktinės gerbėjams, ir visam Nyderlandų futbolui, rašo lrytas.lt.

Bet tik ne rinktinės treneriui Dickui Advocaatui, kuris tikisi, kad jam pavyks išlįsti pro adatos skylę ir taip išvengti istorinio prierašo prie savo pavardės. 

Nyderlandų rinktinė jau turi tik labai silpnus matematinius šansus patekti į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą. Šeštadienį Nyderlandai 3:1 nugalėjo Baltarusijos rinktinę, bet juos sužlugdė kosminis Švedijos komandos žaidimas. Švedai net 8:0 sutriuškino Liuksemburgo komandą, o tai reiškė, kad paskutiniame ture Nyderlandus išgelbėtų tik beprotiškas rezultatas. 

D.Advocaato komanda privalo švedus sutriuškinti 7:0, kad užimtų antrąją vietą A grupėje. 

„Labai skaudu. Deja, bet tai – sporto dalis. Po tokio švedų rezultato gali tik žaisti iš visų jėgų, bet pergalės prieš švedus 7:0 tikrai nebus“, – liūdnai konstatavo Arjenas Robbenas. 

Jeigu neįvyks stebuklas, Nyderlandų rinktinės sirgaliai jau antrą kartą iš eilės praleis pagrindinį turnyrą. Nyderlandai pernai nežaidė Europos čempionate, kai nesugebėjo įveikti atrankos. Tai buvo pirmasis kartas nuo 1984 metų, kai Nyderlandai nepateko į Europos čempionatą. 

Paskutinį kartą pasaulio čempionate Nyderlandai nežaidė dar 2002 metais. Tuometinis fiasko išvertė Louisą van Gaalą iš posto. 

„Realybė tokia, kad bus labai sudėtinga, tačiau kova dar nėra baigta. Turime žaisti kitas rungtynes. Tai dar įmanoma“, – viltingai kalbėjo 70 metų D.Advocaatas.

lrytas.lt