Oficialu: F. Coquelinas karjerą tęs Ispanijoje

"Valencia" oficialioje svetainėje patvirtino, kad iš Londono "Arsenal" už 13,5 milijonų eurų įsigijo atraminį saugą Francį Coqueliną.

26-erių metų prancūzas nuo 2008 metų priklausė "Arsenal" klubo akademijai ir nuo 2011 metų jau gavo reguliariai pasireikšti šios komandos gretose.

Vis dėlto pastarieji sezono F. Coquelinui nebuvo patys sėkmingiausi, o jo vietą aikštėje užėmė Granitas Xhaka. Prancūzui teko ieškoti komandos, kurioje gautų daugiau žaidybinio laiko ir būtent tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl saugas išvyko į Ispaniją.

"Valencia" nurodo, kad su F. Coquelinu pasirašė sutartį iki 2022 metų vasaros. Jo kontrakte bus įrašyta 80 mln. eurų išpirkos suma.

Iš viso F. Coquelinas "Arsenal" pagrindinėje komandoje sužaidė 160 rungtynių ir du kartus triumfavo FA taurėje.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="fr" dir="ltr"> Club statement | Francis Coquelin<br><br> <a href="https://t.co/eYakImZQXQ">https://t.co/eYakImZQXQ</a> <a href="https://t.co/SIgwj1RrBp">pic.twitter.com/SIgwj1RrBp</a></p>&mdash; Valencia CF English (@valenciacf_en) <a href="https://twitter.com/valenciacf_en/status/951469928745402369?ref_src=twsrc%5Etfw">January 11, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>